Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Enterprise Asset Management (EAM) is het basis proces waarbinnen Gemba oplossingen biedt, met producten en diensten. Binnen EAM komt alles samen; het beheren van bedrijfsactiva en kapitaalgoederen voor alle afdelingen, business units, locaties en faciliteiten. De aanpak van Gemba integreert technieken om de complete levenscyclus van activa te optimaliseren, met inbegrip van ontwerp, installatie, bediening en vervanging. Enterprise Asset Management geeft u overzicht en controle van de complete operatie, wat zich vertaalt in een efficiënte en kwalitatief hoogwaardige bedrijfsvoering.

Voordelen van EAM

Enterprise Asset Management gaat verder dan alleen onderhoudsmanagement of asset management. De holistische en op maat gesneden aanpak zorgt voor optimaal beheer, onderhoud en overzicht van uw activa, processen en financiële systemen. Enterprise Asset Management van Gemba heeft impact op een groot aantal terreinen van de bedrijfsvoering:

Beter inzicht in de mogelijkheden om de efficiëntie en de levensduur van kapitaalgoederen te verhogen.

Waar kunnen risico’s beperkt worden in het productieproces of de installaties? Denk hierbij aan downtime door gebrek aan security of het uitvallen van systemen.

Moderne technologie is steeds complexer waardoor diverse processen op afstand aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Het is van groot belang om het performance-overzicht van deze processen te bewaren, vaak in realtime en van kapitaalgoederen die zich op verschillende locaties bevinden.

Bij een grotere complexiteit van technologische processen hoort ook een hogere graad van professionaliteit en transparantie van de ICT-component met inzage in performance van systemen.

Klanten verwachten tegenwoordig de beste service inclusief directe feedback en een goed bereikbare servicedesk.

Asset management

Alle inspectie-, beheer- en onderhoudsprocessen voor de watersystemen, waterkeringen en wegen zijn volledig uitgewerkt, zowel op operationeel, tactisch als strategisch niveau. Ook alle rollen en verantwoordelijkheden liggen vast, van asset managers, maintenance- en proces-engineers, onderhoudsbeheerders en werkvoorbereiders tot de (externe) uitvoerders van de werkzaamheden. Samen met Gemba heeft WSHD de gegevensstructuur en de werkprocessen in IBM Maximo ingericht. De vele objecten en alle componenten waaruit ze bestaan kunnen hiërarchisch in het systeem worden vastgelegd. Als basis voor de inrichting is het waterschap uitgegaan van de ISO 55000-norm.

Waterschap Hollandse Delta

Gemba

Gemba heeft al 20 jaar ervaring met het verlenen van complete IT-services voor bedrijven en overheid. Onze Enterprise Asset Management oplossingen zijn toegelegd op complexe en grootschalige bedrijfsvoeringen. Wij werken met IBM Maximo en IBM PMQ, met vele toepassingmogelijkheden en bewezen effectiviteit en functionaliteit.

Hiertoe kunnen wij u de volgende oplossingen leveren: