Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

IBM Maximo Application Suite: meer dan gewoon asset management

IBM Maximo Application SuiteWat als uw asset management optimaal schaalbaar en flexibel zou zijn? Zowel in functionaliteit als platform en kosten? Dat is precies wat IBM Maximo Application Suite u biedt. Bovendien gaat deze oplossing, ook wel IBM Maximo Application Suite 8 genoemd, veel verder dan traditioneel asset management. Het is in alle opzichten een groeipad naar de toekomst!

Vijf IBM Maximo-applicaties in één

Onlangs vertelden we u over IBM Maximo Asset Management 7.6.1.2, een versie met veel nieuwe mogelijkheden. Maar IBM werkt continu verder aan de ontwikkeling van IBM Maximo, zodat u in de toekomst de nodige stappen kunt zetten. Het resultaat is IBM Maximo Application Suite. In de meest recente versie van dit moment, alweer IBM Maximo Application Suite 8.2, beschikt u in één oplossing over maar liefst vijf verschillende asset management applicaties die u naar behoefte inzet. U kunt ze zelfs ‘inpluggen’ op andere asset management software dan IBM Maximo.

Einde aan datasilo’s

Alle vijf applicaties binnen IBM Maximo Application Suite werken naadloos samen op één platform en delen hun data. Over datasilo’s hoeft u zich dus geen zorgen meer te maken. Bovendien bieden de applicaties u alle functionaliteit die u wilt, op het moment dat u die ook daadwerkelijk nodig heeft. Dus ook straks, als u bijvoorbeeld toe bent aan risicogebaseerd asset management op basis van voorspellende analyses.

Hybrid cloud-platform

In het technisch platform van IBM Maximo Application Suite ziet u dezelfde flexibiliteit terug. De oplossing is namelijk gebouwd voor een hybrid cloud-architectuur. Dit betekent dat u de applicaties overal kunt laten draaien: in huis (on-premise), in een private of public cloud of op een combinatie van alle drie. Zónder dat u vastzit aan een cloud provider.

Betalen naar gebruik IBM Maximo Application Suite

Tot slot is ook het licentiemodel van IBM Maximo Application Suite eenvoudig en schaalbaar, want u betaalt naar gebruik. Over het platform en het licentiemodel leest u meer in volgende blogs. In deze blog bekijken we de functionaliteit nader.

Enterprise Asset Management (EAM)

De eerste applicatie binnen IBM Maximo Application Suite is IBM Maximo Manage. De mogelijkheden van deze EAM-software gaan van het plannen van taken en personeel tot het vastleggen van informatie over assets en voorraadbeheer, inclusief het bewaken van de prestaties van leveranciers. Maar de toepassing helpt u ook de juiste mensen toe te wijzen aan een taak. Te zorgen dat u aan veiligheids- en milieunormen voldoet. En u te houden aan interne en externe servicecontracten. Met IBM Maximo Manage kunnen uw medewerkers gegevens ook mobiel verwerken, in het veld. Tot slot is het met deze applicatie mogelijk allerlei analyses op uw data los te laten.

Monitoren prestaties assets

Met IBM Maximo Monitor houdt u op afstand en met kunstmatige intelligentie in de gaten of uw assets wel naar behoren functioneren. U legt bijvoorbeeld niet alleen het aantal draaiuren van de turbines op uw boorplatform vast, maar ook de vibraties. De software gaat voor u op zoek naar afwijkingen in het gedrag van de turbines en maakt de informatie eenvoudig grafisch inzichtelijk. Zo grijpt u op tijd in als er iets mis dreigt te gaan.

Conditie assets real-time bewaken

IBM Maximo Health bewaakt de conditie van uw assets. Enerzijds door via Industrial Internet of Things (IIoT)-sensoren real-time data over de assets te verzamelen. Anderzijds door deze data te combineren met gegevens uit andere bronnen en analyses te maken. Denk daarbij aan historische assetgegevens zoals de onderhoudsgeschiedenis of informatie over het weer. De analyses vertellen een netwerkbeheerder bijvoorbeeld wanneer hij kritische componenten in een distributiestation het beste onderhoudt of vervangt.

Assets altijd in het oog

Met IBM Maximo Visual Inspection houdt u assets ook letterlijk in het oog via camera’s of simpele iOS-toestellen ter plaatse. De applicatie verzamelt continu en in real-time beelden van uw assets en analyseert die met behulp van kunstmatige intelligentie. Ziet het ernaar uit dat een asset binnen een bepaalde tijd problemen geeft? Dan krijgt u daar direct melding van, zodat u tijdig actie onderneemt.

Asset management gebaseerd op risico’s

IBM Maximo Predict is de vijfde applicatie die momenteel beschikbaar is binnen IBM Maximo Application Suite. Daarmee beschikt u over geavanceerde software, die u met kunstmatige intelligentie in staat stelt geavanceerde voorspellende analyses te maken. U voorziet wanneer een asset mogelijk uitvalt en welke onderhoudsactie u het beste neemt op welk moment om dit risico te voorkomen. Zo maximaliseert u de prestaties van uw assets, terwijl u uw onderhoudskosten minimaliseert.

Meer weten?

Meer weten over hoe IBM Maximo Application Suite en Gemba u helpen om uw asset management klaar te maken voor de toekomst? Neem direct contact op met Wouter Schouten: +31 (0)6 – 52 68 37 43 of w.schouten@gemba.nl.