Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Wilt u snel gebruik maken van de mogelijkheden die onze oplossingen uw organisatie bieden? Wilt u de implementatietijd zoveel mogelijk beperken? Dan is Rapid Deployment wellicht de juiste oplossing voor uw organisatie. Het gaat hierbij om ‘voorverpakte’ softwareoplossingen die een volledige functionaliteit bezitten. De implementatie van deze software vindt sneller plaats en is goedkoper. Rapid Deployment vergt een gedegen kennis van zowel de software als de organisatie waarin de implementatie plaatsvindt. Gemba is gespecialiseerd in software deployment voor bedrijven en organisaties met een complexe bedrijfsvoering waarbij oplossingen op maat nodig zijn. Toch kan Rapid Deployment in bepaalde gevallen de juiste oplossing zijn, juist wanneer tijd een factor is. Gemba heeft met IBM Maximo een aanpak ontwikkeld, die gebaseerd is op de Agile methodiek. Bij de Gemba Agile methode wordt de klant nauw betrokken bij de realisatie van het ontwerp, de inrichting en het testen van Maximo. Daarnaast zal de klant onderdeel uitmaken van het projectteam dat de taken gezamenlijk uitvoert. De gemiddelde doorlooptijd van een dergelijk traject is 30 dagen.

De voordelen van Rapid Deployment

Rapid Deployment kent natuurlijk zijn beperkingen. De belangrijkste is dat de software relatief weinig flexibel is, al kunnen specifieke configuraties voor klanten wel met een gap-analyse worden toegepast. Daar staan een aantal interessante voordelen tegenover:

Lage kosten, want: Aan de hand van best practices en gestandaardiseerde configuraties wordt het Rapid Deployment traject korter en het budget staat vast.

Snelle implementatie door software die al geconfigureerd is met een lay-out van workflows

Voorspelbaar, want eenvoudiger van opzet en al eerder gebruikt.

Eenvoudig van opzet waardoor de gebruikers de software sneller onder knie zullen krijgen

Schaalbaar. Met Rapid Deployment is het mogelijk om een basis neer te zetten waar later meer functionaliteit aan kan worden toegevoegd (als de software dit toelaat)