Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Managed services voor asset management? 5 goede redenen!

5 redenen managed services voor asset managementUw installaties en assets moeten maximaal presteren, dus uw asset management-systeem ook. Maar hoe? Managed services maken het u makkelijk. Geen eigen hard- of software, maar IBM Maximo als dienst op een betrouwbare infrastructuur. Een oplossing op maat voor uw organisatie, zonder beheerzorgen.

Ontdek 5 redenen voor asset management op basis van managed services.

1. Effectieve inzet van uw asset management-systeem verzekerd

Dienst of geen dienst, uw behoeften staan centraal bij de inrichting van uw asset management-systeem. Welke IBM Maximo-modules heeft u nodig? Welke schermen wilt u? En hoe zit het met de integratie van bijvoorbeeld Infor, SAP, ESB of single sign on? Na advies over een passende oplossing, kiest u met een scherp geprijsd ‘cafeteriamodel’ hoever uw managed services gaan. Wilt u technisch applicatiebeheer op afroep, functioneel beheer op wekelijkse basis of de verantwoordelijkheid voor hosting en beheer helemaal de deur uit? Of beginnen met 1 server en opschalen naar 20? Het kan allemaal en geeft u veel flexibiliteit – ook voor de toekomst. Zeker door het gebruik van de nieuwste technologieën.

2. Zorgeloos gebruik van uw asset management-oplossing

Met managed services hoeft u zich dus niet druk te maken over het beheer van uw asset management-software. U kunt rekenen op alle nodige functionele en technische ondersteuning. Wilt u bijvoorbeeld een nieuwe IBM Maximo-module inzetten, zoals Scheduler voor het beheren en plannen van onderhoudswerk? Dan krijgt u advies over de inrichting en ingebruikname. Moet er nog een koppeling komen? Dan wordt voor het inrichten, configureren en testen van deze add-on gezorgd. Een servicedesk biedt u 24/7 ondersteuning. Wilt u daarnaast support op locatie? Ook dat kan. En heeft u een vraag over uw asset management? Met een ‘single point of contact’ hoeft u niet bij verschillende leveranciers op zoek naar het antwoord.

3. Gegarandeerd 99,9% uptime van uw asset management-oplossing

U wilt niet voor verrassingen komen te staan met uw asset management. Daarvoor zorgen vaste afspraken over uw managed services: u krijgt duidelijke garanties, vastgelegd in service level agreements. Met een beschikbaarheid van 99,9% hoeft u in ieder geval niet in te zitten over de continuïteit van uw IBM Maximo-oplossing. Die wordt gewaarborgd door een zeer betrouwbare Nederlandse hostingpartner. Uw data zijn veilig en altijd beschikbaar in een private cloud. Terwijl u voldoet aan de strengste richtlijnen voor veiligheid en privacy, zoals de AVG.

4. Altijd de vinger aan uw asset management-pols

De prestaties van uw asset management-oplossing worden 24/7 online gemonitord. Dat gaat van uw IBM Maximo-toepassing en de koppelingen naar andere systemen tot en met de onderliggende infrastructuur. Dreigt er iets mis te gaan? Dan maakt de automatische signalering van storingen het mogelijk direct actie te nemen. Diverse rapportages bieden u inzicht in de prestaties. Zo krijgt u iedere maand de beschikbaarheidscijfers van uw complete asset management-dienstverlening, inclusief infrastructuur. Ook ontvangt u gedetailleerde incidentrapportages.

5. Voortdurende verbetering van uw asset management

De ontwikkelingen rond asset management staan niet stil. Bij Gemba weten we er alles van. Met meer dan 20 jaar ervaring richten we een complete asset management-omgeving voor u in op basis van managed services – inclusief virtuele machines, databaseclusters en mobiele apps zoals IBM Maximo Anywhere. En ook daarna blijven we als IBM Gold Partner met u meedenken over verbetering en vernieuwing. Een mooi voorbeeld is de 20% efficiencyverhoging die we voor een klant realiseerden door de bestelketens binnen IBM Maximo voor het bedrijf te ‘finetunen’. Natuurlijk volgen we technologische innovaties op de voet en blijven we zelf ook ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan onze eigen mobiele apps voor IBM Maximo. Zo kan uw bedrijf nu én straks op het beste asset management rekenen.

Meer weten?

Meer informatie over Gemba’s managed services voor IBM Maximo
Wilt u meer weten over onze managed services voor IBM Maximo en wat ze voor uw asset management betekenen? Neem dan contact op met Edwin Huurman op +31 (0)20 482 29 29 of e.huurman@gemba.nl.