Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

IBM Maximo Application Suite: zorgeloos naar de cloud

IBM Maximo Application Suite: zorgeloos naar de cloudWilt u ook naar de cloud met uw asset management? Met IBM Maximo Application Suite laat u uw asset management applicaties draaien waar u wilt: in huis, een public cloud, een private cloud of een combinatie daarvan. Zónder dat u ergens aan vast zit en met maximale flexibiliteit. En in combinatie met Gemba’s managed services heeft u helemáál geen omkijken naar uw nieuwe asset management oplossing.

Modern asset management platform

Met IBM Maximo Application Suite haalt u met één oplossing verschillende asset management toepassingen in huis, die u naar behoefte inzet. Daarmee bent u qua functionaliteit klaar voor de toekomst. Maar ook het technische platform van IBM Maximo Application Suite biedt u alle flexibiliteit en schaalbaarheid die u nu en straks nodig heeft. Dat is namelijk Red Hat OpenShift, het populaire open source softwareplatform dat IBM in 2018 overnam.

Over naar hybride cloud

Als open source software is Red Hat OpenShift gratis beschikbaar. Dat is mooi meegenomen, maar de grote voordelen zitten vooral ook in andere aspecten. Belangrijk is bijvoorbeeld dat u met dit softwareplatform uw asset management naar de cloud brengt op een manier die bij uw organisatie en situatie past. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een aantal van de applicaties van uw IBM Maximo Application Suite on-premise, dus bij uw bedrijf zelf, te laten draaien. Terwijl u de rest opsplitst over een of meer public of private clouds – iedere combinatie is mogelijk. Daarmee gaat u over op wat ze tegenwoordig een ‘hybride cloud’ noemen. Natuurlijk zijn hierbij alle vormen van support door Gemba, IBM en Red Hat mogelijk.

Asset management zonder beperkingen

Met IBM Maximo Application Suite en Red Hat OpenShift beschikt u dus over een asset management platform van deze tijd. En wat deze oplossing nog aantrekkelijker maakt, is dat u niet vastzit aan bepaalde cloud providers. U kunt bovendien op ieder moment applicaties verplaatsen tussen uw eigen datacenter, private clouds en public clouds, terwijl alles gewoon blijft draaien. Kortom, u bepaalt zelf hoe u het platform inricht en met welke partijen u daarbij in zee gaat. En wilt u iets veranderen, dan staat niets u in de weg.

Optimaal schaalbaar

Handig is ook dat u het asset management platform eenvoudig op- en afschaalt, afhankelijk van uw behoeften. Heeft u bijvoorbeeld tijdelijk meer IT-resources nodig voor een groot project? Of wilt u blijvend capaciteit erbij omdat u meer asset management toepassingen uit de IBM Maximo Application Suite in gebruik neemt? Die schaalbaarheid gaat zelfs zover dat het platform automatisch meer capaciteit beschikbaar stelt als veel van uw medewerkers tegelijkertijd van uw asset management applicaties gebruikmaken. Uw flexibiliteit en toekomstbestendigheid zijn maximaal.

Probleemloos asset management data delen

Binnen het Red Hat OpenShift-platform werken alle toepassingen van uw IBM Maximo Application Suite geïntegreerd samen. Uw asset management toepassingen wisselen daarbij probleemloos data uit. Zo maakt u een einde aan het probleem van gegevens die verspreid zijn over diverse datasilo’s. Dit is in de praktijk voor veel organisaties een barrière bij het digitaliseren van hun asset management. Met IBM Maximo Application Suite en Red Hat OpenShift neemt u dit struikelblok weg.

Gewoon doorwerken bij upgrades

Red Hat OpenShift biedt nog een ander voordeel als platform voor uw asset management. Want upgrades van de applicaties in uw IBM Maximo Application Suite gebeuren zonder downtime. Uw medewerkers kunnen gewoon doorwerken en merken niets van de regelmatige aanpassingen. Op deze manier hebben ze wel de lusten van nieuwe asset management functies, verbeteringen of oplossingen voor bugs, maar niet de lasten!

IBM Maximo Application Suite met Gemba’s managed services: een ideale combi

Natuurlijk kunt u IBM Maximo Application Suite en het Red Hat OpenShift-platform afnemen in combinatie met de managed services van Gemba. Daarbij besteedt u de zorg voor uw asset management naar wens aan ons uit: van functioneel en technisch beheer tot hosting en ondersteuning. Dat geeft uw organisatie rust én de zekerheid dat u op uw digitale asset management kunt vertrouwen!

Meer weten?

Meer weten over hoe IBM Maximo Application Suite en Gemba u helpen om uw asset management klaar te maken voor de toekomst? Neem direct contact op met Wouter Schouten: +31 (0)6 – 52 68 37 43 of w.schouten@gemba.nl.