Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Smart Kathodische Bescherming

Voor de continuïteit van uw dienstverlening is het essentieel dat uw leidingnetwerk zonder gebreken functioneert. Een lekkende leiding betekent vaak een tijdelijke stop van de toevoer van uw grondstof en resulteert voor zowel u als uw klanten in omzetverlies.

De huidige methode om de kathodische bescherming van het leidingnetwerk te controleren kenmerkt zich door een jaarlijkse- of halfjaarlijkse frequentie en een arbeidsintensief proces met een hoog foutgehalte. Bovendien worden calamiteiten en problemen vaak pas achteraf opgelost. Met alle gevolgen van dien.

Om calamiteiten te kunnen voorkomen is het essentieel dat problemen met de kathodische bescherming vroegtijdig worden gesignaleerd. GembaIoT heeft hier een oplossing voor.

IBM

Smart Kathodische Bescherming van GembaIoT*

GembaIoT heeft samen met haar partners een innovatieve oplossing ontwikkeld die op basis van Internet of Things (IoT) technologie dagelijks de staat van uw leidingnetwerk monitort en vroegtijdig problemen signaleert. Zodoende kunt u tijdig actie ondernemen en calamiteiten voorkomen. Dit is mogelijk voor zowel bovengrondse als ondergrondse leidingen.

* Powered by IBM MAS

Voordelen:

Problemen vroegtijdig oplossen en calamiteiten voorkomen.

Niet twee keer per jaar maar twee keer per dag inzicht verkrijgen in de mate van bescherming tegen corrosie van de leidingen. Deze hogere meetfrequentie geeft u meer inzicht over de staat van uw leidingnetwerk en meer controle.

Uw medewerkers inzetten om problemen op te lossen i.p.v. te controleren.

Uw medewerkers hoeven niet meer zelf te controleren. Hierdoor kunt u hen gerichter inzetten om de gedetecteerde problemen te verhelpen of voor onderhoud.

Snelle terugverdientijd.

U bespaart niet alleen op de controlewerkzaamheden door uw medewerkers, tevens wordt de kans op omzetverlies door een lekkende leiding aanzienlijk kleiner.

Kenmerken:

De alarmeringen worden verzonden via het SIGFOX netwerk wat een Low Power Wide Area Network is. Dit netwerk is zeer betrouwbaar en ook uitermate geschikt voor het versturen van kleine data berichten en alarmeringen.

GembaIoT levert een sensor die in elke KB-meetpaal geplaatst kan worden en zijn data direct naar een platform stuurt waar een analyse uitgevoerd kan worden en indien nodig alarmering kan plaats vinden. De sensor zendt zijn data via het Sigfox netwerk wat een Low Power Wide Area Network is. Door gebruik te maken van het Sigfox netwerk kunnen de batterijen van de sensor tot wel 10 jaar lang mee gaan.

Bij een te hoge of te lage waarde, ingesteld in de app per sensor, wordt een alarmering naar de app gebruiker gestuurd. Een te hoge of te lage waarde kan ervoor zorgen dat de leiding niet optimaal is beschermd tegen corrosie. Mogelijk dat er op die plek daar waar de sensor geplaatst is zich een calamiteit afspeelt.

De sensor is voorzien van omvaldetectie. Indien er bijvoorbeeld tijdens maaiwerkzaamheden de kb-paal omver wordt gereden zal direct een alarm gestuurd worden naar de app. De gebruiker van de app kan direct actie ondernemen en on-site gaan. Hierdoor is de veroorzaker te achterhalen en kan schade geclaimd worden.

Referentie potentiaal meting en coupon meting beide in zowel DC als AC.

Wilt u meer weten wat de Smart Kathodische Bescherming voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op. Bellen kan natuurlijk ook op 020 482 2929 of kijk op onze blog.

 

Kathodische Bescherming

Download de kathodische bescherming Productsheet!