Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

De slimme helm – IIoT in topvorm

De slimme helm – IIoT in topvormWaar bevinden uw werknemers zich? Dreigt er gevaar? En houden ze zich aan de veiligheidsvoorschriften? In sectoren als de bouw en industrie zijn deze vragen dagelijkse realiteit. Gemba’s slimme IIoT-helm biedt het antwoord!

Met de slimme helm van Gemba IoT weet u precies wat er gebeurt. Op ieder moment, in real-time. En samen met uw asset management systeem biedt deze intelligente veiligheidshelm nog veel meer mogelijkheden. De Industrial Internet of Things- of IIoT-oplossing helpt uw bedrijf veiliger, efficiënter én beter te werken.

IIoT in ontwikkeling

De slimme helm is momenteel volop in ontwikkeling. Zo zijn we de helm uitgebreid aan het testen. Nieuwsgierig naar de voortgang? Volg dan de ontwikkelingen van deze nieuwe IIoT-oplossing van Gemba hier. We houden u op de hoogte!


UPDATE: oktober 2020

Slimme helm met succes getest

Hoe goed registreert de slimme helm data over de locatie van medewerkers? En hoe worden die data weergegeven in het bijbehorende dashboard?

Onlangs hebben we de helm uitgebreid getest op twee buitenlocaties. De IIoT-oplossing bleek prima te werken, van de gps-sensor tot en met het dashboard en onderliggende platform. Er waren enkele dataonderbrekingen, maar dit zijn bekende issues die we momenteel aanpakken.

Het dashboard van de slimme helm laat zien waar medewerkers zich nu bevinden.

Het dashboard toont de route die medewerkers hebben afgelegd.

Door ‘no go’- zones aan te geven op het dashboard krijgen medewerkers eenvoudig een waarschuwing als ze op gevaarlijk terrein komen, bijvoorbeeld na een gaslek.

Volgende stappen ontwikkeling IIoT-helm

Binnenkort testen we de slimme helm verder uit op een fabrieksterrein, met (metalen) installaties en gebouwen. Die vormen een extra uitdaging voor de IIoT-oplossing, omdat ze de datacommunicatie bemoeilijken. Maar ook die praktijktest zal de slimme helm goed doorstaan, daar zijn we van overtuigd.

Illustratie slimme helm

Zo ziet de slimme helm er straks uit

Ondertussen weten we ook meer over hoe de slimme helm eruitziet. Waar gewone werkhelmen een ledlamp hebben, krijgt de IIoT-helm een kastje dat zowel een ledlamp als sensoren bevat. In ieder geval zijn dat een gps-sensor, een temperatuursensor, een accelerometer en een digitaal kompas.

Uitbreiding functionaliteit slimme helm

Afhankelijk van de toepassing zullen we extra modules aan de slimme helm koppelen. Die modules kunnen extra sensoren bevatten om bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen te detecteren. Denk aan gas of fijnstof. De modules communiceren draadloos met de sensor op de helm, die de data vervolgens doorstuurt naar het IIoT-platform.

Tegen het einde van dit jaar 2020 verwachten we een prototype van de slimme helm klaar te hebben.

Download onze flyer

Wilt u nu al meer weten over onze slimme IIoT-helm?
Download direct onze flyer.