Interview Larry van Elewoud: “Als ik iets leuk vind, duik ik er helemaal in”

Diep de techniek in, daar houdt Larry van Elewoud van. Als technical engineer bij Gemba kan hij zijn hart ophalen. Want de mogelijkheden van IBM Maximo zijn groot en de klanten die hij bedient heel divers. Voldoende uitdaging dus!

Wat doe je als technical engineer?

Larry van Elewoud, technical Engineer“Ik zorg voor de inrichting en implementatie van IBM Maximo-oplossingen bij Gemba-klanten, zodat ze er maximaal gebruik van kunnen maken. Daar hoort ook het implementeren van bijvoorbeeld patches en fixes bij. Mijn focus ligt vooral op het mobiele stuk, die functionaliteit begint steeds meer te landen bij klanten. Toen ik bij Gemba binnenkwam, had ik nul ervaring met IBM Maximo. Nu durf ik wel te zeggen dat mijn kennis bovengemiddeld is. Als ik iets leuk vind, duik ik er helemaal in.”

Wat vind je goed van Gemba als werkgever?

“Gemba zet je in waar je kracht ligt. Bij mij is dat meer de technische ondersteuning dan de functionele. Na het atheneum had ik niet de gelegenheid om door te leren, maar IT is altijd een rode draad geweest in alles wat ik heb gedaan. Op de middelbare school schroefde ik al computers uit elkaar, schreef ik programma’s en hielp ik de systeembeheerder. Bij Gemba kijken ze naar je competenties en je potentie, niet zozeer naar je papieren. Toen ik werd aangenomen, moest ik me wel binnen een jaar certificeren in IBM Maximo. Ik heb alle ruimte gekregen om me daarop voor te bereiden en trainingen te volgen.”

Hoe lang werk je nu voor Gemba?

“Sinds januari 2017, mijn langste baan ooit. Ik houd niet van herhaling: als ik een trucje doorheb, is voor mij het leuke eraf. Bij Gemba ben je voor verschillende organisaties tegelijk bezig en wissel je van klanten na een bepaalde tijd. Van een waterschap en een netbeheerder tot een medisch centrum met een eigen energiecentrale, ik heb voor heel diverse bedrijven gewerkt. IBM Maximo is ook een ontzettend breed pakket, voordat ik dat helemaal heb doorgrond, ben ik nog wel even bezig (lacht).”

Wat zijn je ambities op dit moment?

“Ik wil me certificeren in IBM Maximo Application Suite, om klanten te helpen de overgang te maken naar dit nieuwste asset management platform van IBM. De ondersteuning van hun bestaande IBM Maximo-oplossing stopt in principe in 2025, dus is het verstandig om daar een begin mee te maken. Gemba heeft zelf een IBM MAS-omgeving en ik heb bij een van onze klanten een project met de mobiele oplossing binnen IBM MAS gedaan. Zo ben ik me er al aan in het verdiepen.”

Zit je veel bij klanten in huis?

“In het begin van een project wel, maar daarna kan er veel op afstand. Het hangt er ook vanaf wat de klant wil. Ik woon sinds drie jaar met mijn vrouw en dochtertje in Deventer en werk onder meer voor een klant in Roermond en een klant in Luxemburg. Dat doe ik vanuit huis. De klanten zijn heel tevreden over hoe het gaat, via Teams is een hoop mogelijk. Daarnaast ga ik regelmatig naar het kantoor van Gemba in Wormer, het is fijn om mijn collega’s te zien.”

Je noemt Gemba een warm bad, wat bedoel je daarmee?

“Gemba is niet zo groot, we zijn met ongeveer veertig mensen. Allemaal heel verschillende types, erg interessant. Het voelt als familie: je hebt met iedereen een band en je helpt elkaar. We doen samen leuke dingen, zoals ons uitje naar Sevilla vorig jaar of online kookworkshops tijdens COVID. Ik zit zelf in de personeelsvereniging, we zijn nu weer een tripje naar Winterberg aan het organiseren. Bijzonder is ook dat elk jaar een paar mensen de kans krijgen om naar Maximo World te gaan. Dat is een groot event rond de laatste IBM Maximo-ontwikkelingen, steeds op een andere locatie in Amerika. Ik ben in 2021 naar Texas geweest, heel tof!”

Meer weten?

Meer weten over ons?
Neem contact met ons op via info@gemba.nl of bel 020 – 482 29 29.