Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

7 redenen om over te stappen op IBM Maximo 7.6.1.2

IBM Maximo Asset Management 7.6.1.2 is uit! Dat betekent dat u nu nog makkelijker en efficiënter van deze oplossing voor Enterprise Asset Management (EAM) gebruikmaakt. Waarom is de overstap absoluut de moeite waard? Wij geven u 7 redenen, maar er zijn er nog veel meer! Daarbij speelt natuurlijk ook een rol dat IBM de support van IBM Maximo 7.6.0 in september 2021 stopzet.

Portfolio Maximo

Een grote stap vooruit

IBM Maximo 7.6.1.2 heeft heel wat te bieden. Zeker als u nu nog op versie 7.6.0 van de asset management-oplossing zit. Met één update zet u dan een hele grote stap vooruit. Laten we eens kijken naar een aantal belangrijke vernieuwingen ten opzichte van deze eerdere IBM Maximo-versie.

1. Optimaal werken op ieder device

Uw medewerkers maken op verschillende devices gebruik van IBM Maximo Asset Management. Soms zijn ze in het veld aan het werk om uw assets te onderhouden. Dan verwerken ze via hun tablet gegevens in de EAM-oplossing. Maar het kan ook zijn dat ze thuis nog even achter de laptop kruipen of op hun desktop op kantoor een werkorder afhandelen. IBM Maximo, met behulp van de nieuwe IOT-18 skin, is tegenwoordig zo slim dat de software zich automatisch aanpast naar het device waarop het wordt gebruikt. Zo werken uw medewerkers altijd op de beste manier.

2. Eenvoudig rapporteren en analyseren met IBM Cognos

Gaat u over op IBM Maximo 7.6.1.2, dan krijgt u er gratis de reporting & analytics tool IBM Cognos 11 bij. Daarmee is het mogelijk belangrijke gegevens over uw assets eenvoudig te presenteren en te visualiseren, voor optimaal inzicht in uw asset management. Uw medewerkers downloaden simpelweg een mobiele app uit de appstore en kunnen vervolgens overal op hun mobiele telefoon of tablet rapportages maken. Daar komt geen programmeren aan te pas, maar is een kwestie van drag & drop. En het mooie is dat gegevensstructuren die u al in IBM Maximo EAM heeft gedefinieerd, automatisch door IBM Cognos worden herkend en overgenomen!

3. Dynamisch taken plannen

Welke resources zijn er nodig om een stuk spoorweg, dijk, waterweg, snelweg of andere lineaire asset te onderhouden? IBM Maximo past tegenwoordig automatisch de uren, materialen, et cetera aan op basis van de lengte van de asset. Heeft u bijvoorbeeld een taakplan voor het maaien van een dijk over één kilometer lengte, dan hoeft u geen nieuw taakplan te maken voor dezelfde werkzaamheden over vijf km. Zo heeft u veel minder taakplannen nodig en is uw taakplannenbibliotheek makkelijker te beheren.

4. Simpel downdrillen van locatie naar asset

Met IBM Maximo 7.6.1.2 klikt u simpelweg vanuit één hiërarchisch overzicht door van een locatie naar een ruimte en een asset daarin. Denk aan een fabriek met diverse hallen waarin verschillende productielijnen staan. Het is dus niet langer nodig om steeds te switchen van locatie om bijvoorbeeld onderhoudsgegevens bij te werken. Dat scheelt een hoop geklik! Bovendien is het heel eenvoudig om assets binnen het overzicht van de ene locatie of ruimte naar de andere te slepen.

Grafisch planningen maken

5. Snel grafisch planningen maken

Ook de add-ons van IBM Maximo Asset Management ontwikkelen zich mee. Neem IBM Maximo Asset Management Scheduler, de add-on voor grafische planning. Een kalender maakt eenvoudig grafisch inzichtelijk welke medewerkers wanneer inzetbaar zijn. En wilt u bijvoorbeeld een medewerker toewijzen aan een geplande taak? Meer dan slepen en klikken is het weer niet.

6. Makkelijker informatie vanuit uw servicedesk verwerken

Vaak komt service-informatie vanuit uw helpdesk of callcenter via e-mail binnen in IBM Maximo. De e-mails worden dan automatisch door de EAM-oplossing herkent als meldingen. Enige nadeel was echter dat ook alle bijlagen in IBM Maximo Asset Management werden opgeslagen. Dus inclusief afbeeldingen als handtekeningen en andere niet relevante bijlagen die steeds vaker bij e-mails zitten. Nu worden bijlagen in de tekst van de e-mail weergegeven. Een stuk overzichtelijker dus!

7. Bijblijven met support en vernieuwing

IBM stopt de support van IBM Maximo Asset Management 7.6.0 in september 2021. Daarom is het verstandig vóór die tijd de overstap naar 7.6.1.2 te maken. Maar ook de ontwikkelingen rond andere belangrijke software staan niet stil. Zo gaat Microsoft Office 365 halverwege volgend jaar over op een nieuw beveiligingsmechanisme. Wilt u vanuit IBM Maximo uw e-mails kunnen blijven lezen, dan heeft u in ieder geval versie 7.6.1.2 van de EAM-oplossing nodig.

Meer weten?

Wat zijn de voordelen van IBM Maximo 7.6.1.2 voor uw bedrijf?
Ontdek wat IBM Maximo 7.6.1.2 uw bedrijf te bieden heeft en hoe Gemba u helpt de overstap te maken. Neem direct contact op met Gerben ter Horst: +31 (0)6 – 14 57 21 19 of g.terhorst@gemba.nl.