Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Het Internet of Things biedt nieuwe oplossingen voor het verbeteren van water management om de efficiency van deze natuurlijke middelen te optimaliseren. Uitgebreide water management strategieën kunnen productiekosten tot 20% reduceren.

Water projecten kunnen zeer complex zijn doordat steden sterk leunen op verouderde infrastructuur, IoT bied de mogelijkheden om operationele kosten te reduceren rondom constructie, onderhoud en meer.

Terwijl de meeste installaties, zoals hoofdleidingen, pompen en opslagtanks, al jaren zijn voorzien van instrumenten welke worden gebruikt door bijvoorbeeld SCADA systemen, is er voor het merendeel van het netwerk geen data beschikbaar is en men in het donker tast over de toestand. Bedrijven vertrouwen erop dat de klant wel belt als er problemen zijn.

De mogelijkheden van sensoren

Doordat IoT sensors met lage kosten en nieuwe, door batterijen gevoede netwerk oplossingen zoals LORA en SIGFOX, beschikbaar komen. Zijn er opeens wel mogelijkheden om ook die delen van het netwerk te gaan monitoren en niet meer afhankelijk te zijn van de klanten om problemen te constateren.

Meer weten lees het volledige artikel op de site van IBM (engels).

With IoT sensors offering a substantially cheaper price point and with new, battery powered networking solutions like LORA becoming available, the price barrier is significantly reduced. Lower prices on tech solutions allow the utility to “light up” more of their network, thereby both improving customer experience as well as reducing costs in operations and maintenance.