Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

IoT in de Praktijk

Neem contact op

IoT, Big Data….wat betekenen deze termen precies? In Nederland hebben we het vaak over de “Smart Industry”. Geen slechte benaming als je bedenkt dat het juist om die slimheid draait. Internet of Things gaat over apparaten die met elkaar in verbinding staan en informatie delen.
Daarentegen beperkt IoT zich niet tot enkel de bereikbaarheid van apparaten maar ook de beschikbaarheid van data. Dit brengt mogelijkheden met zich mee die er in het verleden nog niet waren. Hieronder gaan we in op een aantal voorbeelden uit onze praktijk. Denk bijvoorbeeld aan zaken als:

Kathodische bescherming

Worker Safety

Machine Learning

Asset Tracking

Kathodische Bescherming

Wat als je niet meer langs de paaltjes van de kathodische bescherming hoeft te lopen om te weten wat de huidige status is? Wat als je niet alleen dagelijks op de hoogte wordt gehouden van de status, maar ook kan zien of er veranderingen in de omgeving zijn, wat de invloed van het weer is, of een paaltje omver gereden is, of dat er graafwerkzaamheden ter plaatse zijn en schade veroorzaken. Daarmee heb je meer controle over het beheer van je ondergrondse infrastructuur zonder dat je op locatie hoeft te zijn. Eenvoudige apps en dashboards zorgen ervoor dat je ten alle tijde en overal op de hoogte gehouden wordt. Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Worker Safety

Een van de makkelijkste manieren om de veiligheid van uw medewerkers op locatie te verbeteren is toepassing van IoT. Met eenvoudige sensoren en eenvoudige applicaties (of integratie met uw huidige backoffice systemen) weet u niet alleen waar uw medewerker is, maar ook of het goed met hem gaat. Denk bijvoorbeeld aan een val of gevaar in de omgeving (zoals CO2 of andere gassen).
Teamleiders hebben via hun smartphone direct inzicht in de status van hun collega’s. Op kantoor is er direct inzicht in de status van het hele medewerkersbestand. Hierdoor kunt u bij calamiteiten eerder en sneller reageren om levens te redden en zelfs ongelukken voorkomen.

Machine learning

Binnen bestaande of nieuwe installaties kan IoT ervoor zorgen dat er meer data beschikbaar komt. Daarnaast is het ook steeds eenvoudiger om externe data te koppelen en daar gebruik van te maken. Deze data kunt u gebruiken om processen te optimaliseren. Of het nu gaat om betere resultaten of minder energieverbruik; we bepalen gezamenlijk hoe dit ook voor u kan werken. Binnen bestaande of nieuwe installaties kan IoT ervoor zorgen dat er meer data beschikbaar komt. Daarnaast is het ook steeds eenvoudiger om externe data te koppelen en daar gebruik van te maken. Deze data kunt u gebruiken om processen te optimaliseren. Of het nu gaat om betere resultaten of minder energieverbruik; we bepalen gezamenlijk hoe dit ook voor u kan werken.

Asset tracking

Een andere eenvoudige toepassing van IoT vinden we terug bij het monitoren van bedrijfsgoederen. Ook hier zorgen de eenvoud en de lage kosten ervoor dat het volgen van Assets veel eerder interessant is. IBM en Vodafone hebben hier oplossingen voor. Tevens zijn er oplossingen beschikbaar op basis van het Sigfox netwerk. Ondersteund met eenvoudige apps en koppeling aan map functionaliteit heeft u al snel inzicht in de locatie van uw assets.

Wilt u meer informatie neem dan hieronder contact met ons op.