Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Software Asset Management

Door middel van Software Asset Management, SAM, krijgt u inzicht in de plekken waar uw software is geïnstalleerd zodat u updates altijd overal installeert. Daarnaast houdt SAM uw licenties bij, zodat u niet het risico loopt op hoge boetes. Op deze manier krijgt u inzicht en bespaart u mogelijk ook veel geld.

Veiligheidsrisico’s uitsluiten

Ondernemingen zijn vandaag de dag steeds meer afhankelijk van de digitale wereld, dat maakt dat er nieuwe risico’s ontstaan. Cybercriminaliteit is natuurlijk een zeer vervelende, maar ook zonder opzet kunnen er zaken misgaan. Dat maakt het extra belangrijk om te kiezen voor een Software Asset Management-pakket. U weet dan namelijk precies welke versie van welk softwarepakket waar is geïnstalleerd. Hierbij krijgt u ook inzicht in welke versie is geïnstalleerd en wie de gebruikers van het pakket zijn. Indien een pakket ge-update moet worden krijgt u direct inzicht of dit op alle plaatsen is gebeurd. Een aantal andere voordelen van software asset management:

Doordat u via Software Asset Management direct inzicht heeft in welke pakketten u heeft geïnstalleerd kunt u de gegevens uit dit pakket gebruiken voor uw software audits. Hiermee verschaft u snel inzicht

U bespaart kosten door niet gebruikte licenties direct te kunnen stopzetten

De interface zorgt voor een sterk visueel concept, dat gebruiksvriendelijk is

Software Asset Management implementeren

Het implementeren van Software Asset Management vereist zorgvuldigheid. Kies daarom voor Gemba. Onze experts hebben al meer dan 20 jaar ervaring met deze software en hebben inmiddels vele klanten geholpen bij het verminderen van risico’s en verlagen van de kosten. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.