Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Functioneel en technisch beheer

Moderne bedrijfsvoering kent steeds meer mogelijkheden en vraagt daarmee ook steeds meer van uw IT afdelingen. Een goed asset management speelt een centrale rol in vele organisaties. Assets produceren extra informatie. Deze informatie moet worden gecombineerd met elkaar en met andere IT-diensten. Dit zorgt voor de juiste afstemming, intern en extern, waardoor continuïteit gewaarborgd wordt.

Functioneel Beheer

Functioneel beheer, ook wel informatiebeheer of informatiemanagement, zorgt voor het specificeren van IT-diensten, het aansturen van de realisatie hiervan en het beheer van bedrijfsinformatie. Bestaande IT-diensten worden door functioneel beheer aangepast op de wensen van de gebruikers. Vaak zijn dit geen inhoudelijke aanpassingen, maar koppelingen die gelegd moeten worden of interface-aanpassingen. Deze stappen resulteren in een passende en functionerende informatievoorziening voor de organisatie. Functioneel beheer wordt in het algemeen opgedeeld in:

gebruiksbeheer (gebruikersondersteuning, operationele ICT-aansturing, beheer van bedrijfsinformatie.)

functionaliteitenbeheer (concentreert zich op toepassingen en wijzigingen, zoals de voorbereiding bij het uitrollen van nieuwe releases

verbindende, uitvoerende processen (onder andere het daadwerkelijk doorvoeren van wijzigingen.)

Technisch Beheer

Technisch beheer zorgt voor de installatie, acceptatie en het operationeel maken en houden van de technische systemen en infrastructuur.

Gemba biedt oplossingen voor de samenwerking tussen technisch en functioneel beheer. Dit kan bij grote bedrijven een complexe uitdaging zijn. Zeker nu mobiele apparatuur een steeds grotere rol speelt in bedrijfsactiviteiten. De ICT-diensten zorgen voor veel informatie die weer teruggekoppeld moet worden aan de verschillende interne teams, partners en klanten.

Partner met ervaring

Gemba beschikt over de knowhow om met diverse software-oplossingen van IBM zowel aspecten van functioneel als technisch beheer samen te brengen. Voor de ingewikkelde processen beschikken wij over werknemers met hoogwaardige ICT-kennis. Wij zijn een gecertificeerde partner van IBM in Nederland en België met jarenlange ervaring in het implementeren van ingewikkelde bedrijfsprocessen. We maken graag kennis met u om te kijken wat we in uw specifieke situatie kunnen betekenen.