Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

IBM Maximo BIM 3D viewer

Neem contact met ons op

BIM Viewer add-on voor IBM Maximo

Gemba en haar partner Xuver hebben een revolutionaire viewer voor de IBM Maximo BIM ontwikkeld. Deze is gebaseerd op de nieuwe IBM Maximo-ondersteuning in Maximo 7.6. De viewer is volledig geïntegreerd in de Maximo-applicatie, er zijn dus geen extra plug-ins of een complexere configuratie nodig. Binnen een interactieve visuele ruimte kunt u nu betere beslissingen nemen waardoor u tijd, geld en reiskosten bespaart.

Ondersteunt meerdere avatars!

Geen plug-in of download nodig!

Eigenschappen:

 

Realtime informatie over lopende werkzaamheden. Verplaats uzelf door het model en zie alle lopende werkzaamheden. Bewerk werkopdrachten door opmerkingen (met logboek-ondersteuning) en statuswijzigingen van werkopdrachten toe te voegen.

Creëer nieuwe werkopdrachten op locaties en assets rechtstreeks in de viewer.

Nodig collega’s of opdrachtnemers uit om vanaf iedere locatie door de viewer te lopen. U kunt hierbij de laserpen gebruiken om bepaalde objecten aan te wijzen en zelfs met alle aanwezigen in de viewer praten.

Er worden meerdere weergaven ondersteund voor een verhoogd ruimtelijk inzicht:

Oog-view

Avatar-view

Fly-through

Mini-map

De viewer is gekoppeld aan locaties en assets door het COBie-bestand in de Maximo-applicatie te importeren.

Locaties en assets zijn vanaf de kijker aan Maximo gekoppeld. Zoek naar locaties en assets in de Maximo-applicatie, open het 3D-tabblad en de avatar landt op de locatie.

Open een werkopdracht in de werkopdracht-applicatie, open het 3D-tabblad en de avatar landt op de werklocatie.

 

"In een interactieve virtuele omgeving kunt u betere beslissingen nemen die u geld en reiskosten kunnen besparen."

Stefan Hoffmanns

Van tekening tot Viewer

  1. Gebruik BIM-software om een ​​3D-model te creëren. Autodesk, Archicad en Sketchup hebben plug-ins beschikbaar.
  2. Hiermee wordt het viewer-bestand aangemaakt. Cobie is nodig om in Maximo te importeren. Het cobie-bestand bevat de koppelingen tussen het model en de locaties/assets in Maximo.
  3. Met de editor kunnen we het Xuver Resource-bestand aanpassen en bijvoorbeeld de startpositie van de avatar instellen.
  4. Nadat het bestand in de cloud is geladen, kunt u met de ontvangen URL het model bekijken met behulp van elke ondersteunde browser of het 3D-tabblad in Maximo op elke ondersteunde applicatie gebruiken (bijv. applicaties voor locaties, assets en werkopdrachten)

 

IBM Maximo Extensions voor Building Information Models (BIM) biedt ondersteuning voor de integratie van BIM-gegevens in Maximo en voor volledige 3D-weergave van BIM-gegevens in samenhang met Maximo-applicaties en -processen. Meer informatie hierover kunt u aan de rechterkant downloaden.

Wat is Building Information Modeling?

Building Information Modelling is een proces dat bestaat uit de gezamenlijke productie en het beheer van digitale representaties (in 3D-modellen) van de fysieke en functionele kenmerken van een faciliteit of asset.

Waarom is BIM belangrijk voor ons?

BIM is één van de belangrijkste drijfveren voor de fundamentele verandering in de bouwsector.

Download productsheet


BIM Lyfecycle

Met BIM kan IBM in een vroeg stadium aan de levenscyclus van een asset deelnemen.

Volgens de National BIM standard- United States, National Institute of Building Sciences zijn de begunstigden van BIM:
Assetbezitters, planners, makelaars, taxateurs, hypotheekverstrekkers, ontwerpers, ingenieurs, bedrijfsgezondheidszorgverleners, milieuactivisten, aannemers, advocaten, contractmedewerkers, onderaannemers, constructeurs, codebeambten, exploitanten, risicomanagers, renovateurs, first responders en sloopaannemers.

Eindgebruikers

De prijzen zijn gebaseerd op de gebruiker en de service wordt standaard geleverd als een cloud-gebaseerde service. Levering op locatie kan worden besproken. Wilt u deze eersteklas 3D BIM-viewer aan uw eindgebruikers leveren, neem dan hier contact met ons op

Resellers

Indien u geïnteresseerd bent om deze oplossing aan uw eigen klanten te leveren, dan hebben we een speciaal reseller-programma voor u beschikbaar. Neem hier contact met ons op voor meer informatie.

Vereisten

De ondersteunde Maximo-versies zijn 7.5.0.5+ en 7.6 met het BIM Extension pack