Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Pyrocam

Wist u dat broei één van de meest voorkomende oorzaken is van brand bij afval- en recycling bedrijven?

De totale brandschade bij afval- en recyclingbedrijven was de afgelopen 3 jaren 175 miljoen Euro (bron: Verbond van verzekeraars). Alleen al in 2016 hebben er 44 branden binnen deze sector plaatsgevonden. Het risico op brand is daarmee één van de grootste problemen binnen veel afval- en recyclingbedrijven.

Naast de schade kunnen de branden bij de afval- en recyclingbedrijven bovendien een gevaar vormen voor de directe omgeving. Deze ontwikkelingen hebben tot gevolg dat veel verzekeraars weigeren nog langer bedrijven binnen deze sector te verzekeren.

De meeste branden in afval- en recyclingbedrijven ontstaan door broei. Door broei in een vroegtijdig stadium te ontdekken kunt u de kans op brand preventief flink verminderen.

De Smart Pyrocam oplossing

Dankzij de Smart PyroCam oplossing van GembaIoT kunt u de kans op brand als gevolg van broei aanzienlijk verminderen.

De Smart Pyrocam oplossing zorgt voor:

De Smart PyroCam oplossing gebruikt een warmtebeeld camera die de temperatuur in een specifiek gebied controleert. Bij een te hoge waarde stuurt de camera een alarm naar de Smart PyroCam app op uw smartphone (IOS en Android) of die van uw medewerkers. In de app kunt u het live beeld van uw locatie visueel of thermisch direct opvragen. Indien een alarm afgaat kunt u passende maatregelen nemen.

De alarmeringen worden verzonden via het SIGFOX netwerk wat een Low Power Wide Area Network is. Dit netwerk is zeer betrouwbaar en ook uitermate geschikt voor het versturen van zulke alarmeringen.

 

Door gebruik te maken van de app kunt u 24/7 de alarmeringen ontvangen. De app kan bovendien door meerdere medewerkers gebruikt worden. Indien een alarm afgaat kan het alarm onderdrukt of geaccepteerd worden. Indien een medewerker het alarm accepteert zal het alarm worden uitgeschakeld bij de overige medewerkers. De app is geschikt voor IOS en Android apparaten. De app kan alarmen en live beelden weergeven voor één of meerdere camera’s. Op elk moment kan een live beeld (thermisch of visueel beeld) worden opgevraagd. Op deze manier houdt u altijd de controle.

De Smart PyroCam oplossing is gemaakt voor afval- en recyclingbedrijven en vormt een robuust systeem met de volgende onderdelen en kenmerken:

hoge resolutiecamera

betrouwbare alarmering via Sigfox-netwerk

uitsluitend A-merk onderdelen

stofvrij

jarenlange levensduur

gunstige pricing

De Smart Pyrocam oplossing wordt werkend opgeleverd door onze erkende installateur.

Wilt u meer weten over de Smart PyroCam oplossing? Neem contact met ons op. Bellen kan natuurlijk ook op 020 482 2929

Download Productsheet

Download de Smart PyroCam productsheet!