Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Wereldwijd hebben elke minuut 450 medewerkers een werk gerelateerd ongeluk, dat betekent 317 miljoen per jaar, nog erger 321.000 medewerkers per jaar hebben een fataal ongeluk. Voor Nederland geldt ook nog 192.000 werk gerelateerde ingevallen per jaar met in ong. 60 gevallen met dodelijke afloop. Werk gerelateerde ongelukken blijven over alle industrieën heen een groot probleem ondanks alle voorschriften en procedures.

Dit heeft direct gevolg voor de medewerker zelf in zijn dagelijks leven, daarnaast ook voor de werkgever bestaan er grote gevolgen en niet alleen in kosten.

Het goede nieuws is dat IoT technologie de verbonden medewerker introduceert – een medewerker die zich meer bewust is van, en gedetecteerd wordt door zijn omgeving is vanzelf veiliger.
Draagbare en embedded sensoren geven de mogelijkheid om de medewerker te monitoren binnen zijn directe omgeving om zo ongevallen als gevolg van vallen, oververmoeidheid, zware machines te voorkomen.

De lijst met mogelijkheden met draagbare sensoren is groot. Draagbare technologie maakt gebruik van IoT technologie voor het verzamelen en analyseren van sensor data, en wanneer we dit koppelen aan innovatieve cognitieve mogelijkheden en externe bronnen zoals het weer en omgeving, ontstaat er een grote mogelijkheid om gezondheid van medewerkers beter te bewaken en de veiligheid te verbeteren om zo de wereld waarin we vandaag leven te veranderen.

Kijk hier hoe Northstar Bluescope Steel dit deed.