Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Gemba streeft er al jaren naar een goede afweging te maken tussen mensen, omgeving en resultaat. Het is een element van de bedrijfsvoering van Gemba die essentieel is bij alles wat we doen. Hierbij proberen we aandacht te geven aan zowel zaken intern bij Gemba, als ook zaken bij onze klanten en zaken buiten onze directe werksfeer, bijvoorbeeld in onze directe omgeving. Om hier invulling aan te geven kan gesteld worden dat we al jaren deze 3 M’s ondersteunen.

Mensen

Sinds jaar en dag staan mensen bij Gemba op nummer 1. Goede zorg voor onze mensen verdient zich immers zelf terug. Zowel in de dagelijkse operaties, als bij periodieke evaluaties, als buiten de dagelijkse werkzaamheden staat de mens centraal bij Gemba. We laten mensen niet in de steek als het even niet gaat, we geven ze juist extra aandacht en proberen ze te behouden voor de organisatie.
Via onze Code of Conduct vertellen we onze mensen hoe we verwachten dat ze zich gedragen naar anderen binnen en buiten het werk. Er is ook veel aandacht voor activiteiten naast het werk, hiermee zorgen we voor teamvorming en betrokkenheid bij onze werknemers. Onze personeelsvereniging zorgt sinds begin 2015 voor structurele invulling hiervan, variërend van sport tot culturele activiteiten.

Milieu

Ondanks dat Gemba geen traditioneel producerend bedrijf is, heeft milieu altijd onze aandacht. Sinds jaar en dag is het streven een nagenoeg papierloos bedrijf te zijn, we ondersteunen dit door alle documenten ten alle tijden digitaal beschikbaar te laten zijn.
Een ander milieu aandachtspunt betreft onze lease auto’s. Het rijden van energiezuinige auto’s wordt aangemoedigd en beloond. Daarnaast zijn zaken zoals afvalscheiding en bewust omgaan met energieverbruik een vanzelfsprekendheid. Standaard bieden we onze mensen de mogelijkheid om ook vanuit huis te werken en daarmee hun CO2 footprint als gevolg van autorijden te reduceren.

Maatschappij

Maatschappelijke verantwoordelijkheid is de laatste pijler waarop we onze bedrijfsvoering sturen. Al jaren steunt Gemba diverse initiatieven zoals Kika, Warchild en andere goede doelen. Daarnaast is Gemba dit jaar begonnen om dit verder uit te breiden naar het besteden van onze tijd aan activiteiten waarmee we direct mensen in onze omgeving kunnen helpen. Via NLdoet van het Oranjefonds zet Gemba zich in om invulling te geven aan normale zaken waar in onze buurt behoefte aan is, zoals het opknappen van een speeltuin of een dagje begeleiden van groeperingen bij ons in de buurt. Voor Gemba is het vanzelfsprekend dat we tijd en geld besteden aan onze medemens die het wat minder heeft. We nemen ook actief deel aan vergelijkbare activiteiten bij onze klanten en leveranciers wanneer ze deze opzetten.