Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

BTG en Gemba gaan partnership aan

Gemba is een partnership met BTG aangegaan om samen IoT oplossingen naar een nog hoger niveau te tillen. Gemba’s idee om snel een proof of concept met de nieuw ontwikkelde Anysens sensor te kunnen maken, zorgde ervoor dat Gemba als nieuwe partner van BTG werd gevraagd.

De kracht van BTG

BTG is een toonaangevende branchevereniging voor ICT en Telecommunicatie grootgebruikers en heeft een belangrijke stem richting de overheid. Als nieuwe partner van BTG krijgt Gemba toegang tot een uitgebreid netwerk van bedrijven in en rondom de telecommunicatie en tot de actuele kennis en ervaring van andere leden en partners. Bedrijven die eerder al partner van BTG werden zijn onder andere Ziggo, Schiphol Telematics, Effecta en BTC.

De grootste kracht van BTG is dat deze vereniging gebruikers, leveranciers en de overheid met elkaar verbindt. Bovendien biedt BTG een platform voor innovatieve ideeën en Gemba past met het nieuwste project – het maken van snelle proof of concepts met de Anysens sensor – uitstekend in het BTG portfolio.

Snel maatwerk met de Anysens sensor

Voor nieuwe klanten met interesse in IoT oplossingen maakt Gemba regelmatig proof of concepts. Klanten zien namelijk graag bewijs van het feit dat een sensor daadwerkelijk data naar een dashboard of andere applicatie kan sturen. Het maken van zo’n proof of concept kost echter altijd veel tijd en energie.

Om die reden heeft Gemba met de ontwikkeling van de Anysens sensor een veel eenvoudigere manier gevonden om snel een proof of concept te maken. Deze sensor bestaat uit een klein kastje met een aantal standaard sensors die speciaal voor industriële omgevingen zijn gemaakt. Ze zijn energiezuinig, bestand tegen hoge temperaturen en hebben een IP67 behuizing.

De mogelijkheden van de Anysens sensor

De Anysens sensor heeft daarnaast ook uitbreidingsmodules, zoals een bluetooth module om sensoren draadloos te kunnen koppelen en de module om een analoog signaal om te zetten naar een digitaal signaal. De Anysens verstuurt data via netwerken zoals Sigfox, zodat er met weinig vermogen een bericht met data verstuurd kan worden. Hierdoor heeft de sensor een batterij die bij het versturen van twee berichten per dag gemiddeld vijf jaar meegaat.

De verstuurde data komt bij Gemba in het Watson IoT Platform, waar de data verwerkt wordt. Hier kunnen cognitieve functies worden toegevoegd, zodat de data in een dashboard, app of ander systeem getoond wordt.

Niet alleen is er door de modulaire opzet de mogelijkheid om direct op te kunnen schalen, de klant kan meteen met maatwerk geholpen worden. Bovendien kan de proof of concept direct als minimum viable product opgezet worden. BTG was van dit idee dermate onder de indruk dat Gemba een speciaal aanbod met de Anysens sensor voor BTG leden mocht opzetten.

Gemba’s aanbod voor BTG leden

Voor de dochteronderneming van BTG, Telegrootgebruik (TGG), heeft Gemba een speciale Internet of Things starterkit opgezet waarmee leden van BTG op een laagdrempelige manier de voordelen van de Anysens sensor uit kunnen proberen. Deze starterskit bestaat uit verschillende pakketten waar uit gekozen kan worden:

 • Starter package
  Dit pakket omvat onboarding, 3 Anysens sensors, 3 x connectivity, 3 x Watson IoT Platform connectivity en een dashboard met CMS.
 • Extension package
  Het Extension package bestaat uit hetzelfde als het Starter package, aangevuld met een extra Anysens sensor, extra connectivity en extra Watson IoT Platform connectivity.
 • IoT scan
  De IoT scan biedt een inventarisatie van uw organisatie en diensten, een workshop en een presentatie van een gepersonaliseerde IoT scan.
 • Data package
  Het data package is een maatwerk pakket dat uit data science, een custom dashboard en reports bestaat.
 • Support package
  Ook het support package is een maatwerk pakket, dit bestaat uit verschillende strippenkaarten waarbij u de IoT consultancy van Gemba voor een speciale prijs inkoopt. U heeft hierbij de keuze uit een strippenkaart voor 5, 10 of 25 dagen.

Heeft u interesse in een van deze pakketten? Neem contact met ons op!

Meer informatie

Bent u geen lid van BTG, maar wilt u wel meer weten over de IoT starterkit en de mogelijkheden van de Anysens sensor? Neem dan contact op met:

Stefan Hoffmanns
T: 06 41 56 16 32
M: s.hoffmanns@gemba.nl