Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Frisse Wind Energie werkt inspirerend!

Frisse Wind Energie werkt inspirerendFrisse Wind Energie is een bedrijf dat niet bestaat, alleen dan in de hoofden van Gemba-medewerkers. Toch zijn de eerste (miniatuur)windmolens besteld, om ze straks op te tuigen met sensoren en een rapportage- en dashboardingomgeving in IBM Maximo. Het doel? Medewerkers op een speelse manier laten experimenteren met technologie, maar ook klanten laten zien wat Gemba allemaal kan.

Frisse Wind Energie is Gemba’s alternatief voor een hackathon. In plaats van een groot event met teams die binnen een bepaalde tijd een casus moeten oplossen, koos Gemba voor een fictief bedrijf dat medewerkers de mogelijkheid biedt om met techniek ‘te spelen’ en nieuwe horizons te verkennen. Frisse Wind Energie gaat niet alleen over teambuilding, out-of-the-box denken en de toepassing van nieuwe technieken, zoals drones voor visuele inspecties of artificial intelligence. Medewerkers krijgen ook de gelegenheid om een heel andere rol te vervullen dan ze gewend zijn. Een sales manager als techneut of omgekeerd? Binnen Frisse Wind Energie kan het allemaal.

Mooie dingen rond asset management

Behalve dat Frisse Wind Energie bestaande Gemba-medewerkers inspireert en stimuleert om de gebaande paden te verlaten, helpt het dummybedrijf ook nieuwe collega’s op een leuke manier wegwijs te maken in de vele technieken waarmee Gemba werkt. Via Frisse Wind Energie krijgen ze het hele, geïntegreerde plaatje van Gemba te zien: de volledige toolset die wordt gebruikt om mooie dingen voor klanten te doen op het gebied van asset management en onderhoud met IBM Maximo. Dat gaat van rapportage, analyse, dashboards, mobiele en andere slimme applicaties tot sensoren en managed services. Ook voor medewerkers van partners is dit interessant.

Concrete oplossingen en visie op IBM Maximo tonen

Voor klanten heeft Gemba’s Frisse Wind Energie-initiatief eveneens meerwaarde. Ze zijn vaak op zoek naar een geïntegreerde oplossing voor hun assets, of dat nu een riool is of een boorplatform. Aan de hand van de ideeën die voor Frisse Wind Energie worden uitgewerkt, kan Gemba klanten heel concreet laten zien hoe oplossingen tot stand komen en met allerlei verschillende technieken worden ingevuld. Ook biedt het fictieve bedrijf een kapstok om de visie van IBM op asset management uit te leggen. Welke kant gaat het bedrijf uit met IBM Maximo? En hoe ziet het de toekomst van asset management?

Onderhoud windmolens met sensoren en IBM Maximo

De eerste bijeenkomst rond Frisse Wind Energie is ondertussen geweest. De miniatuurwindmolens zijn gekozen en besteld en zullen na plaatsing worden uitgerust met sensoren om data te verzamelen over de belasting en conditie van de molens. Verder zal er een omgeving worden ingericht in IBM Maximo voor het analyseren en inzichtelijk maken van de gegevens via rapporten en dashboards. De taken zijn verdeeld over verschillende projectteams. Het wachten is nu op de levering van de windmolens. Wordt vervolgd dus!

Meer weten?

Meer weten over Frisse Wind Energie? Neem contact op met Wouter Schouten: +31 (0)6-52 68 37 43 of w.schouten@gemba.nl.