Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Gemba IoT wordt een zelfstandige onderneming

Gemba IoT, de innovatieve afdeling van Gemba Service op het gebied van Industrial IoT, wordt per 1 april 2019 een zelfstandige onderneming. Daarnaast gaat Gemba IoT op dezelfde datum fuseren met Appedemic, een specialist op het gebied van mobiele app ontwikkeling.

De oprichting van Gemba IoT

De reden voor de oprichting van Gemba IoT en de fusie met Appedemic is tweeledig. Er komt hierdoor enerzijds een duidelijkere branding in de markt en het geeft ruimte voor nog meer focus voor datgene wat we bij Gemba IoT het liefste doen: het bedenken en ontwikkelen van nieuwe innovaties op het gebied van IoT, mobile apps en data analytics.

Als zelfstandig bedrijf gaat Gemba IoT ook een positieve bijdrage aan Gemba Service leveren op het gebied van performance management, predictive maintenance, mobile apps development en andere vernieuwende oplossingen. Als twee losstaande bedrijven willen wij elkaar vooral versterken en ondersteunen.

Hetgeen dat Gemba IoT in ieder geval van Gemba Service overneemt, is de grote nadruk op MVO en personeel. Gemba IoT zal namelijk dezelfde aandacht voor medewerker, milieu en klant hebben.

Het nieuwe logo: een combinatie van de bestaande logo’s van Appedemic en Gemba IoT

IoT en mobiele app ontwikkeling worden samengebracht

Gemba IoT heeft als onderdeel van Gemba Service, al jaren een IBM Gold Partner, in 2018 aan de volgende vooruitstrevende projecten gewerkt:

  • smart kathodische bescherming, dat de staat van een leidingnetwerk dagelijks monitort en ervoor zorgt dat problemen vroegtijdig worden gesignaleerd;
  • een washroom solution met slimme assets voor een bekende leverancier van middelen voor toiletruimten;
  • een software oplossing voor de track en trace van duwbakken in de Rotterdamse haven.

Bij al deze projecten werd nauw samengewerkt met Appedemic als partner. Door te fuseren met Appedemic worden IoT en mobiele app ontwikkeling samengebracht om een breder en sterker dienstenpakket aan te bieden. Het huidige portfolio van fusiepartner Appedemic zal dan ook volledig ondersteund blijven.

Data analytics als nieuw onderdeel van het dienstenpakket

Behalve vernieuwingen op het gebied van IoT en mobiele app ontwikkeling heeft het kersverse Gemba IoT ook vastomlijnde plannen om in de nabije toekomst te investeren in data analytics diensten. Door zorgvuldige analyses op zowel historische als toekomstige data uit te voeren, hebben Gemba IoT en Gemba Service alles in huis om klanten een volledig pakket van advies, begeleiding en ontwikkeling aan te bieden.

En dat is precies waar we bij Gemba op gaat doelen: zowel IoT klanten als asset management klanten nog beter bedienen in een tijd van razendsnelle innovatieve ontwikkelingen.