Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Lessons learned van Gemba IoT

Lessons learned zijn belangrijk om kwaliteit continu te verbeteren. Aangezien Gemba IoT inmiddels talloze IoT implementaties heeft gedaan, hebben ook wij inmiddels de nodige lessons learned kunnen verzamelen.

De business case wordt vaak gebaseerd op een abstract hoofddoel

Regelmatig hebben de bedrijven die bij Gemba IoT voor een IoT oplossing aankloppen al een business case gedefinieerd. En die business case is gebaseerd op hun hoofddoel: makkelijker en slimmer werken. Maar omdat een bedrijf vaak uit verschillende onderdelen bestaat, hebben al die onderdelen een ander idee van wat dat hoofddoel precies inhoudt.

De integratie van data, of het gebruik van data voor verschillende doelen is voor veel bedrijven een abstract begrip. De lessons learned voor Gemba IoT was hierdoor dat het vaak erg nuttig kan zijn als onze specialisten meedenken over de business case. Dit verkort het proces en geeft alle stakeholders direct een duidelijk idee van wat de concrete doelen zijn.

Er is angst voor het nieuwe

IoT is relatief nieuw en heeft ongekend veel mogelijkheden. Ook wordt er bij IoT oplossingen en implementaties vaak gedacht dat dit samengaat met erg kostbare en lange trajecten. Samen zorgt dit voor terughoudendheid en angst.

In dit geval waren de lessons learned voor Gemba IoT dat we duidelijker en opener moesten zijn over het feit dat in de praktijk het tegendeel waar is. Gemba IoT biedt namelijk de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier een volledige IoT oplossing aan te bieden. Hiermee wordt met een kleine investering op korte termijn de meerwaarde van de implementatie inzichtelijk gemaakt.

Gemba IoT kan met alle bestaande SCADA-systemen integreren

Bedrijven die gebruik maken van een of meerdere SCADA-systemen om data van verschillende machines te verwerken en te visualiseren zijn vaak in de veronderstelling dat IoT voor hen niets toevoegt.

Gemba IoT is echter al jaren in staat om IoT oplossingen met SCADA-systemen te integreren. Onze lessons learned hebben Gemba IoT zelfs doen inzien dat er ook meer dan genoeg IoT mogelijkheden zijn waarbij SCADA-systemen volledig vervangen kunnen worden. Hierbij kan data makkelijker en voor lagere kosten geïntegreerd worden.

Gemba IoT gebruikt hun lessons learned

Wilt u meer weten over Gemba IoT’s lessons learned voor uw specifieke industrie of doelstelling? Neem dan contact met ons op.