Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Nooit meer zoeken naar asset documentatie

Nooit meer zoeken naar asset documentatieHoe vindt u documenten over een asset snel terug? Dat is meestal niet zo simpel, met bestanden opgeslagen op verschillende netwerklocaties. Waar staan ze precies? En wat hebt u eigenlijk allemaal aan informatie over de asset in kwestie in huis? Met de nieuwe Viewport-connector voor IBM Maximo hoeft u nooit lang te zoeken, u ziet het direct op uw scherm.

Cad-tekeningen, pdf’s met productspecificaties, technische schema’s, Office-bestanden, … de verscheidenheid aan documenten over de assets die u via IBM Maximo beheert is groot. De bestanden bevinden zich bovendien niet alleen in uw documentmanagementsysteem, maar kunnen overal in uw netwerk staan, van een willekeurige directory op de G-schijf tot een SharePoint-map. Het juiste document vinden kan dus een hele zoektocht zijn, die ten koste gaat van de productiviteit van uw medewerkers.

Integratie tussen IBM Maximo en Viewport

Het opvragen van de benodigde documenten voor uw asset management hoeft nu geen tijdrovende activiteit meer te zijn. Want Gemba ontwikkelde een interface tussen IBM Maximo en Viewport, een softwareoplossing die documenten op een slimme manier doorzoekbaar en inzichtelijk maakt. Alle documenten over uw assets, waar ze ook in uw netwerk staan, worden automatisch op basis van trefwoorden geïndexeerd. Met een slimme zoekmachine vraagt u razendsnel de bestanden op waarin een bepaald trefwoord voorkomt. Daarbij markeert Viewport deze trefwoorden binnen een gevonden bestand.

Documenten over assets snel inzichtelijk

Met de Viewport-connector voor IBM Maximo van Gemba kunt u rechtstreeks vanuit uw asset management-oplossing een overzicht opvragen van alle documenten die bij een asset, een onderdeel van een asset of de locatie van een asset horen. Vanuit dit overzicht klikt u direct door naar een document, waarna het in IBM Maximo zelf wordt getoond. Uw medewerkers hebben dus geen extra reader of speciale apparatuur nodig. Ze kunnen gewoon op hun tablet of elk ander apparaat met IBM Maximo de documenten bekijken, in de fabriek of ergens op locatie.

Zoeken vanuit IBM Maximo én Viewport

De andere kant op werkt de Gemba-koppeling tussen IBM Maximo en Viewport eveneens. Dit wil zeggen dat het ook mogelijk is om vanuit Viewport alle documenten die u zoekt op een rij te zetten. Stel, u wilt weten wanneer het laatste onderhoud aan een bepaalde klep heeft plaatsgevonden of wanneer de laatste inspectie is geweest. U zet dan een zoekactie uit in Viewport en kunt vervolgens vanuit de zoekresultaten op uw scherm direct doorklikken naar IBM Maximo.

Integratie IBM Maximo en Viewport nu beschikbaar

Gemba’s oplossing voor de integratie van IBM Maximo en Viewport werd afgelopen najaar ontwikkeld en is nu beschikbaar. Er lopen momenteel al implementatietrajecten bij verschillende bedrijven.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Gemba’s integratie van IBM Maximo en Viewport? Neem contact op met Wouter Schouten: +31 (0)6 – 52 68 37 43 of w.schouten@gemba.nl.