Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Slimme low-latency replicatie uitkomst bij slechte verbindingen

Gemba MaxSync©: Slimme replicatie uitkomst bij slechte verbindingenOp sommige locaties, zoals boorplatformen of schepen, ontbreekt het aan betrouwbare internetverbindingen. Hoe kunt u ondanks slechte verbindingen toch zorgen voor een effectieve uitwisseling van onderhouds- of andere gegevens met uw hoofdkantoor? Daar is nu een state-of-the-art low-latency replicatie-oplossing voor, geschikt voor het synchroniseren van data van IBM Maximo en vrijwel elk ander administratief systeem.

Neem een offshorebedrijf met tientallen boorplatformen verspreid over de wereld. Op elk platform wordt gewerkt met IBM Maximo, daarnaast zijn er verschillende andere administratieve systemen in gebruik. Het probleem is alleen dat er geen goede internetverbindingen zijn om data uit de systemen naar het hoofdkantoor te krijgen en vice versa. Af en toe is er wel een 4G- of satellietverbinding beschikbaar, maar zo’n verbinding is niet altijd even stabiel en kost geld bij iedere megabyte die over de lijn gaat.

Automatische replicatie

Met nieuwe, geavanceerde low-latency replicatiesoftware van Gemba kunt u effectief en kostenefficiënt onderhouds- en administratieve data uitwisselen tussen dit soort offline-locaties en het hoofdkantoor. Gemba MaxSync© houdt aan beide kanten de wijzigingen in een systeem bij en repliceert deze gegevens. De gerepliceerde data worden gecomprimeerd en verstuurd zodra een internetverbinding beschikbaar is. Ook bijlagen zoals inspectiegegevens, werkinstructies of facturen gaan mee. Loopt het proces onderweg spaak, dan stopt het automatisch en wordt het opnieuw gestart. Dit gebeurt net zolang totdat de data aan beide zijden zijn gesynchroniseerd.

Grip op replicatie

Het hele replicatie- en synchronisatieproces vindt op de achtergrond plaats, daar hoeft u niets aan te doen. Tegelijkertijd is het proces op elk moment per locatie visueel inzichtelijk met Gemba MaxSync©, u ziet in near real-time wat de situatie is en weet altijd of een synchronisatie is gelukt. Ook geeft u eenvoudig aan welke data van een locatie u wel of niet gerepliceerd wilt hebben. Zo combineert u gemak met controle.

Ook voor IBM Maximo Application Suite en andere systemen

Gemba MaxSync© – gebaseerd op een wereldwijd bewezen technologie – is breed inzetbaar. U kunt een koppeling maken met de meeste databases en daarmee met heel veel systemen. Naast IBM Maximo is dat bijvoorbeeld IBM Maximo Application Suite (MAS), maar u kunt ook denken aan financiële of andere administratieve systemen. De replicatiesoftware van Gemba is platformonafhankelijk, het maakt niet uit of u Windows- of Linux-systemen gebruikt. Bovendien vraagt deze ‘lichtgewicht’-oplossing geen extra infrastructuur. Met de door Gemba ontwikkelde standaard templates hebben we ook uw data snel gerepliceerd.

Meer weten?

Meer weten over low-latency replicatie voor IBM Maximo of andere administratieve systemen op offline locaties met Gemba MaxSync©? Neem contact op met Johan Knook, +31(0)6 50 52 68 23 of j.knook@gemba.nl.