Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Uw IBM Maximo-implementatie in acht weken

Gemba Rapid Deployment PlanBinnen een maand of twee uw nieuwe IBM Maximo-applicatie in gebruik? Dat kan met het Gemba Rapid Deployment Plan. Met deze efficiënte agile aanpak helpen we u na aanschaf van uw licentie snel aan de slag. Natuurlijk in nauwe samenwerking, voor het beste resultaat. En zonder verrassingen, want u weet het hele traject precies waar u aan toe bent.

IBM Maximo is een zeer uitgebreid platform, dat een scala aan mogelijkheden biedt. Dit kan overweldigend zijn in het begin. Om alle tools van IBM Maximo optimaal in uw organisatie in te zetten, moeten ze worden ingericht. Het Gemba Rapid Deployment Plan zorgt voor een snelle inrichting en maximaal gebruik van IBM Maximo.

Uitgangspunten Rapid Deployment Plan

Doel van het Gemba Rapid Deployment Plan is om in korte tijd samen met u tot een eerste release van uw IBM Maximo-oplossing te komen. Dat doen we in een gefaseerde aanpak, zonder voor een volledige reorganisatie te gaan. Uitgangspunten zijn de inrichting van uw locatie, uw assetstructuur en uw bestaande werkorderproces.

Opleveren in korte sprints

Ons Rapid Deployment Plan is gebaseerd op de standaard agile methode voor software-implementaties, maar gebaseerd op pragmatisme en onze jarenlange ervaring met succesvolle IBM Maximo-implementaties. Deze methode hebben we aangepast voor onze oplossingen, onze klanten en onze organisatie. Het proces bestaat uit korte sprints of iteraties, waarin we telkens een deel van de functionaliteit opleveren. Zo’n sprint duurt twee tot vier weken, daarna gaan we over naar de volgende stap.

Dagelijks resultaat

Met het Gemba Rapid Deployment Plan bent u als klant nauw betrokken bij het ontwerp, de inrichting en het testen van uw IBM Maximo-applicatie. Zo maakt u deel uit van het projectteam dat alle taken uitvoert. Elke dag bekijkt het team de sprintplanning. Welke activiteiten binnen de sprint zijn al uitgevoerd? En wat moet er nog gebeuren? Of het nu gaat om dagelijkse activiteiten, voorbereidingen of feedback: u speelt een belangrijke rol in het implementatietraject.

Alles vooraf helder

Het Rapid Deployment Plan begint met de projectinitiatie. Wat zijn uw wensen en eisen voor de IBM Maximo-applicatie? Wat moet er gebeuren? En hoe ziet de planning er in grote lijnen uit? Tijdens een kick-off meeting bespreken we zaken zoals het projectteam, het plan, de planning en het changeproces. Alles wordt vastgelegd in gestandaardiseerde documenten, voor een transparant proces.

Operationeel systeem in vier sprints

De eerste sprint binnen het Rapid Deployment Plan is gericht op de installatie van uw IBM Maximo-omgeving. Zijn er wijzigingen in uw infrastructuur nodig, dan spreken we deze eerst goed met u door. Over desktop installaties hoeft u niet na te denken, aangezien IBM Maximo een webapplicatie is. In sprint twee gaan de stamgegevens IBM Maximo in, zoals locatie-, asset-, preventief onderhoud- en artikeldata. Het automatisch laden van de werkprocessen gebeurt in de derde sprint, aan de hand van uw functionaliteitseisen en prioriteiten. Deze stap levert een werkend systeem op. De vierde sprint richt zich op de beveiliging, waarbij we een RASCI-model opstellen en rollen zoals beheerder, werkvoorbereiding, monteur en manager definiëren.

Acceptatie, training en uitrol

Na afloop van de sprints is er een workshop waarin het projectteam zich over het resultaat buigt. Dat kan leiden tot laatste aanpassingen aan de applicaties. Ter voorbereiding van de uitrol worden eventuele wijzigingsoverzichten en de uitroldocumenten opgesteld. Is de acceptatie van uw nieuwe IBM Maximo-oplossing een feit? Dan is het tijd voor de uitrol van de applicatie op uw test/acceptatieomgeving en het trainen van uw medewerkers. Daarna vindt de implementatie plaats in uw productieomgeving, met on-site ondersteuning.

Toekomstige stappen

Het kan natuurlijk zijn dat er na deze eerste implementatie nog aanpassingen nodig zijn of dat u de mogelijkheden van uw IBM Maximo-applicatie verder wilt uitbreiden. Samen met u bepalen we de prioriteiten voor toekomstige iteraties. Wilt u een tijdje met de geleverde functionaliteit werken voordat u verdergaat? Ook dat kan, flexibiliteit staat voorop in het Gemba Rapid Deployment Plan!

Meer weten?

Meer informatie over het Gemba Rapid Deployment Plan? Neem contact op met Wouter Schouten: +31 (0)6 – 52 68 37 43 of w.schouten@gemba.nl.