Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Deep Dive: ontdek in een paar uur wat u met IBM MAS Mobile kunt

Ontdek IBM MAS MobileVan voorraadbeheer tot inspectie of onderhoud in het veld: IBM MAS Mobile biedt uw organisatie veel mogelijkheden om mobiel te werken. Hoe kunt u IBM MAS Mobile toepassen? En wat zijn de voordelen? Tijdens een deep dive-sessie gaan we daar als IBM MAS Mobile-expert dieper op in, samen met al uw stakeholders. In een paar uur tijd ontdekt u wat IBM MAS voor uw organisatie kan betekenen.

De mogelijkheden van IBM MAS Mobile worden steeds groter: inmiddels zijn er al negen apps beschikbaar die u helpen sneller en efficiënter mobiel te werken. Welke toepassingen zijn voor uw organisatie interessant? Wat leveren ze u op? En wat komt erbij kijken als u ze inzet? Om u in korte tijd antwoord te geven op deze vragen bieden we u de gelegenheid om samen met ons een Deep Dive IBM MAS Mobile te doen. We vertelden u al over onze deep dive-sessies ter ondersteuning van uw transitie naar IBM MAS in een eerdere blog. In twee of vier uur tijd (afhankelijk van de groottte van de groep) komen de volgende onderwerpen aan bod, afgestemd op uw organisatie en de stakeholders die bij de deep dive-sessie aanwezig zijn.

1. Toepassingsscenario’s van IBM MAS Mobile

Vanuit verschillende rollen en werksituaties kijken we naar de toepassing van IBM MAS Mobile. Hoe ziet bijvoorbeeld de ideale dag eruit van uw onderhoudsmonteur die op pad is om storingen te verhelpen? Of van een inspecteur, die allerlei reguliere checklijsten moet doorlopen bij de controle van installaties in het veld? En hoe ziet zo’n mobiele checklist er dan uit? Maar u kunt ook denken aan de periodieke controle van de onderdelenvoorraad. Hoe is dit nu bij u georganiseerd? En hoe helpt IBM MAS Mobile u voorraadverschillen te voorkomen?

2. Functionaliteit van IBM MAS Mobile

Zoals gezegd zijn er momenteel negen apps beschikbaar binnen IBM MAS Mobile. De onderstaande illustratie brengt deze apps in beeld. Tijdens de deep dive-sessie nemen we de voor uw organisatie relevante apps kort met u door: wat kunt u ermee en wat levert u dat op?

Mogelijkheden IBM MAS Mobile

3. Keuzes rond IBM MAS Mobile

Bij de inzet van IBM MAS Mobile staat u voor een aantal keuzes. Zo ook over de apparatuur. Gaat u gebruikmaken van mobiele telefoons, tablets, laptops of andere devices? En stelt u deze apparaten zelf beschikbaar aan uw medewerkers of kiest u voor een BYOD (bring your own device)-beleid? Een andere keuze gaat over de ondersteuning van uw gebruikers. Zijn uw medewerkers bijvoorbeeld niet altijd online bij het gebruik van IBM MAS Mobile, dan is online support niet nodig. Verder zijn natuurlijk connectiviteit en security belangrijke topics, hoe regelt u dit het beste? En hoe gaat u om met de distributie van apps en de synchronisatie van data?

4. Change management: de acceptatie van IBM MAS Mobile

Wat betekent de inzet van IBM MAS Mobile voor uw medewerkers? En hoe krijgt u ze mee in veranderingen? Neem de timer waarmee medewerkers eenvoudig kunnen aangeven wanneer ze aan een taak beginnen en daarmee klaar zijn. Dat is handig en helpt u enorm bij uw tijdsregistratie, maar u hebt er niets aan als uw medewerkers zich gecontroleerd voelen en de timer boycotten. Dit zijn zaken om vooraf goed over na te denken: welke weerstand kan er ontstaan en hoe voorkomt u deze?

5. Lessons learned over IBM MAS Mobile

Als u IBM MAS Mobile gaat gebruiken, komen er veel dingen samen. We noemden al aspecten als apparatuurkeuze, support, verbindingen, security, distributie en synchronisatie. De ervaring leert dan ook dat het beter is om klein te beginnen. Ons advies is daarom het aantal apps in de eerste implementatieronde te beperken en voor een minimum viable product te gaan. Tijdens de deep dive-sessie gaan we verder in op alle lessons learned die voor u belangrijk zijn.

6. IBM MAS Mobile en andere technologieën

IBM MAS Mobile laat zich in combinatie met verschillende andere technologieën gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan barcodes, QR-codes of NFC (near field communication)-chips. Elke technologie heeft zo haar voor- en nadelen. Welke gebruikt u nu? En wat is de beste oplossing als u over gaat op IBM MAS Mobile?

Meer weten?

Gemba is dé IBM MAS MAS Mobile-expert in de Benelux. Wij delen onze kennis en ervaring graag met u in een deep dive-sessie. Nieuwsgierig? Neem contact op met Gerben ter Horst: +31 (0)6 – 14 57 21 19 of g.terhorst@gemba.nl.