Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Gemba’s Essential Staff List: de juiste mensen op de juiste plaats

Onlangs implementeerde Gemba bij een offshore bedrijf de Essential Staff List. Met hun ruim dertig verschillende gaswinningsstations in de Noordzee zochten zij namelijk meer overzicht om ervoor te zorgen dat er op ieder station altijd voldoende mensen met de juiste kwalificaties aanwezig zijn. Gemba hielp hen met de nieuw ontwikkelde Essential Staff List.

Flight Registration System Vantage

Dagelijks vliegen er helikopters over de Noordzee om personeel van en naar gaswinningsstation te brengen en halen. De mensen die in die helikopters worden vervoerd, worden geregistreerd in het Flight Registration System Vantage. Dit wordt door veel operators op de Noordzee gebruikt, het geeft inzicht in wie waar naartoe wordt vervoerd.

Maar dan nog is het een hele klus om bij te houden of er te allen tijde voldoende hospikken en brandbestrijders op een van de hoofdlocaties aanwezig zijn in het geval van calamiteiten. Zeker als het om zoveel verschillende vliegbewegingen gaat.

Van een Excellijst naar een Essential Staff List

Gemba’s offshore klant maakte gebruik van MS Excel om te controleren of de key-functies op de hoofdlocaties werden vervuld, deels aan de hand van gegevens die in Vantage werden opgezocht. Maar omdat dit een erg tijdrovende klus was, werd Gemba in de arm genomen om dit te verbeteren.

Deze offshore klant maakte al gebruik van IBM Maximo, hierin stonden alle personeelsleden samen met hun kwalificaties vermeld. Op basis van behaalde competenties of kwalificaties werden key-functies aan deze personen gekoppeld. De oplossing die Gemba ontwikkelde is een applicatie binnen Maximo. Hiermee kan iedere hoofdlocatie een Essential Staff List beheren door per key-functie personen met de juiste kwalificaties te selecteren. Het is daarbij niet mogelijk om een persoon te selecteren die niet op het station aanwezig is of geen geldige functie heeft.

Veilig en gebruiksvriendelijk

Gemba maakte een interface tussen het Vantage systeem en Maximo waarbij met een bepaalde interval de locatie van verplaatsende personen wordt doorgegeven. Op deze manier is in Maximo altijd bekend welke personen zich op een locatie bevinden en of alle functies van de Essential Staff List worden vervuld.

Nu is er een veiligere en gebruiksvriendelijkere Essential Staff List die gebruik maakt van reeds aanwezige data uit zowel Vantage als Maximo. Hierdoor weet de klant zeker dat de juiste mensen op de juiste plaats zijn.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Essential Staff List of de andere asset management oplossingen van Gemba? Neem dan contact op met: Gertjan Zomerdijk: g.zomerdijk@gemba.nl