Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Gemba MVO – Stralend op de trike op Opkikkerdag

Een rit op een trike, hoe leuk is dat! Gemba-medewerker Berry Kleuver zette zijn trike en zichzelf in voor de Opkikkerdag van Stichting Opkikker, om gezinnen met een ziek kind blij te maken. Een mooie MVO-activiteit, waar Berry zelf ook blij van werd. “Het was geweldig, ik zag alleen maar glimlachen van oor tot oor.”

Het is altijd feest op de Opkikkerdag van Stichting Opkikker. Met een fantastisch activiteitenprogramma biedt de stichting gezinnen met een langdurig ziek kind een dag om nooit te vergeten. Een groots feest, helikoptervluchten, meerijden in een exclusieve sportauto of verkleed als prinses rondrijden in echte koets: niets is te gek. Op dinsdag 14 juni was er weer een Opkikkerdag, op Centerparcs De Eemhof. Berry: “Ik heb me er samen met een andere Gemba-collega voor aangemeld, na een oproep op de Facebook-pagina ‘Wings for Kids’ waar hij me attent op maakte. Wings for Kids is een groep motorrijders en trikers. Ze rijden voor en met kinderen die wel een leuke dag kunnen gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze ziek zijn.”

Vier dagen voor MVO bij Gemba

“Stichting Opkikker is een inhaalslag aan het maken na corona en heeft veel vrijwilligers nodig voor haar Opkikkerdagen, vandaar ook de oproep op Facebook. Maar het is niet makkelijk om mensen te vinden voor een doordeweekse dag”, zegt Berry. Doordat hij bij Gemba vier vrije dagen per jaar heeft om aan MVO te besteden, was dat voor zijn collega en hem geen enkel probleem. Het leverde niet alleen de kinderen een fantastische dag op. Berry: “De kinderen en hun gezinnen mogen vier dingen kiezen om op de Opkikkerdag te doen. Wij hebben samen met een groep van twaalf motor- en trikerijders complete families meegenomen op een rit van drie kwartier, in colonne. In totaal hebben we vier ritten gedaan, twee ‘s morgens en twee ‘s middags. Jong en oud, iedereen vond het gaaf. Een van de moeders moest eerst even wennen, daarna zat ze net als iedereen te stralen. Dat zie je op de foto.”

Meer MVO, binnen en buiten Gemba-tijd

Berry heeft zich ondertussen aangemeld voor de Wings for Kids-groep op Facebook en is van plan om vaker mee te werken aan de Opkikkerdagen van Stichting Opkikker. “Zelf zou ik niet op het idee zijn gekomen, maar ik ga hier zeker meer tijd aan besteden want het is ontzettend leuk. En dat hoeft niet per se in de MVO-tijd die ik van Gemba krijg,” stelt hij. Berry besteedt zijn MVO-dagen trouwens ook op hele andere manieren, zonder dat zijn trike eraan te pas komt. “Eerder dit jaar zijn we bijvoorbeeld gaan wandelen met de bewoners van een AZC in Almere, om ze tijdens de wandeling wat Nederlands te leren”, vertelt hij.

Andere MVO-activiteiten

Collega’s van Berry bij Gemba doen weer andere dingen op hún MVO-dagen. “Er gaat bijvoorbeeld een groepje op pad naar de Floriade, met Stichting Zonnebloem. Het is geen verplichting bij Gemba om aan MVO te doen, maar het is mooi dat we er de ruimte voor krijgen. Er valt een hoop goeds te doen”, aldus Berry.

Meer weten?

Meer weten over MVO bij Gemba? Neem contact op via +31(0)20 482 29 29 of info@gemba.nl.