Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Gemba nu ook ISO 9001 gecertificeerd!

Gemba nu ook ISO 9001 gecertificeerd!Behalve dat we bij Gemba aan de ISO 27001 certificering voor informatiebeveiliging voldoen, hebben we sinds februari 2022 ook het ISO 9001 certificaat voor kwaliteitsmanagement in huis. Natuurlijk hadden we al onze eigen kwaliteitsstandaarden en streefden we al naar continue kwaliteitsverbetering, maar dit is nog eens de officiële bevestiging dat we goed bezig zijn. Geïnspireerd door ISO 9001 gaan we daarmee door!

ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagement en geeft organisaties richtlijnen voor het inrichten en onderhouden van een kwaliteitsmanagementsysteem. Het doel van ISO 9001 is klanten tevreden te houden door producten of diensten van constante en voorspelbare kwaliteit te leveren. Dat deden we bij Gemba al, kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Hoewel het misschien vreemd klinkt, hebt u daar als het goed is nooit iets van gemerkt. Want dat betekent in feite dat alles werkt en gaat zoals het hoort in ons bedrijf. Toch vonden we het tijd om naast onze eigen kwaliteitshandboek ook een officieel keurmerk te hebben, vandaar nu de ISO 9001 certificering.

ISO 9001: kwaliteitsgarantie voor nu en straks

Wat betekent onze ISO 9001 certificering voor u als klant van Gemba? Het is niet alleen de bevestiging dat we vandaag voldoen aan de eisen van deze standaard voor kwaliteitsmanagement, maar ook een garantie voor de kwaliteit die we u in de toekomst bieden. Want de grote kracht van ISO 9001 is dat het ons handvaten voor continue kwaliteitsverbetering biedt. Een belangrijk basisprincipe van ISO 9001 is de PDCA-kwaliteitscirkel. Deze afkorting staat voor Plan, Do, Check, Act. PDCA helpt ons heel praktisch en concreet om voortdurend werk te maken van onze kwaliteit.

Voorspelbare kwaliteit met ISO 9001

Geïnspireerd door ISO 9001 hebben we de kwaliteit van een aantal processen al verder verhoogd. Zo maakt elk team binnen Gemba, van sales tot operations, nu een eigen plan met (kwaliteits)doelstellingen voor de komende twee jaar. Welke trajecten gaat het oppakken? En hoe? Dit helpt ons om als organisatie meer voorspelbaar te werken, wat meer grip biedt op de kwaliteit die we u als klant leveren. Bijvoorbeeld, voor een betere opvolging hebben we het inzicht in en het beheer van ons offerteproces aangescherpt. Ook is er een professionaliseringsslag gemaakt met onze onboarding- en offboardingprocessen.

ISO 9001 én ISO 27001

Kwaliteit moet tussen de oren van al onze medewerkers zitten en bij al onze werkzaamheden de leidraad zijn, vinden we bij Gemba. Dat geldt zowel bedrijfsbreed als op teamniveau. Onze ISO 9001 certificering helpt ons daarbij. In november 2020 behaalden we ook al het certificaat voor ISO 27001, de wereldwijde norm voor informatiebeveiliging. Afgelopen najaar zijn we met vlag en wimpel geslaagd voor de heraudit voor ISO 27001. Met het ISO 9001 certificaat hebben we nu weer een belangrijke stap gezet. Zo blijven we bezig om u op alle vlakken zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Meer weten?

Meer weten over het kwaliteitsmanagement en de ISO 9001 certificering van Gemba? Neem contact op met Alexander van Zoelen via +31 (0) 20-482 29 29 of info@gemba.nl.