Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Gemba wint IBM Cognitive Solutions Award 2018

AMSTERDAM – Op donderdag 16 mei ontving directeur Jack Lok van Enterprise Asset Management en IoT-specialist Gemba Service BV de Cognitive Solutions Award uit handen van Sander Slingerland / Joost Lemmen van IBM. De prijs werd uitgereikt tijdens de feestelijke Night of the Stars IBM Partner Awards 2018. Gemba was daarnaast genomineerd in de categorie NextGen Ecosystem.

Gemba ontving de Cognitive Solutions Award als meest succesvolle partner voor IBM Watson IoT. De award-winner werd geprezen voor de innovaties bij projecten zoals kathodische bescherming van ondergrondse infrastructuur en track & trace van duwbakken in de Rotterdamse haven. Daarnaast was Gemba actief betrokken bij het ontwikkelen van het IBM Watson IoT platform en IoT Ecosysteem in Nederland. Dit leverde al vele samenwerkingen op, onder meer met innovatieplatform iTanks, IoT hardware specialist TWTG en Core-Vision, IOT Company en Port of Insight van Port of Rotterdam.

De nominatie in de categorie NextGen Ecosystem is te danken aan de vooruitstrevende ontwikkeling in Industrial IoT en data-analytics gedurende 2018. Gemba versterkt deze ontwikkeling nog verder met de verzelfstandiging van de afdeling Gemba IoT en de gelijktijdige fusie met mobiele app-ontwikkelaar Appedemic per 1 april 2019. De nieuwe organisatie focust zich volledig op innovaties in het werkveld van IoT, mobiele apps en data-analytics.

Gemba IoT en Gemba Services willen elkaar ondersteunen en versterken op het gebied van onder meer Asset Performance Management, Predictive Maintenance en Mobile Apps Development. Gemba Service BV is IBM Gold Partner.