Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Het geheim van de beste IIoT-oplossingen

Het geheim van de beste IIoT-oplossingenDoen waar je goed in bent, daar geloven we in bij Gemba. Daarom werken we samen met partners om onze klanten de allerbeste IIoT (Industrial Internet of Things)-oplossingen te bieden. Zij vullen onze toepassingen aan met hardware, connectiviteit of specifieke software. En daar maken we geen geheim van. Hoe profiteert uw bedrijf van ons partnerecosysteem?

IIoT in de basis

Een slimme helm die de veiligheid van uw medewerkers in de gaten houdt. Een leiding die zelf aangeeft dat hij last heeft van corrosie. Een afvalcontainer die alarm slaat als de temperatuur te hoog oploopt. Of een duwbak die vertelt waar hij is. Het zijn allemaal voorbeelden van IIoT-toepassingen die we bij Gemba ontwikkelen. Als IBM Gold Partner gebruiken we daarvoor als basis IBM Maximo asset management software en het IBM Watson IoT-platform.

IIoT-sensoren en software

Maar bij IIoT komt meer kijken dan alleen intelligente software-oplossingen. De helm, leiding, container en duwbak uit de voorbeelden hebben ook sensoren nodig om allerlei data te verzamelen. Denk aan sensoren die zaken als trillingen, druk, temperatuur, luchtkwaliteit of locatie vastleggen. Voor specifieke toepassingen of industrieën kan er daarnaast behoefte zijn aan gespecialiseerde software. Bijvoorbeeld om de trillingen van een elektromotor te registreren of om de conditie van treinwissels te bewaken.

IIoT-connectiviteit

De sensoren moeten hun data ook doorsturen naar de IIoT-software. Dat vraagt passende connectiviteitsoplossingen. Want soms gaat het bijvoorbeeld om hele kleine hoeveelheden data, zoals bij de afvalcontainers. In andere gevallen wordt er voortdurend data verzonden, zoals bij de slimme helm. En het ene bedrijf verzamelt data over de hele wereld, terwijl het andere juist behoefte heeft aan een draadloos communicatienetwerk binnen een lokale productieomgeving.

Beste partner kiezen

Bij iedere IIoT-toepassing die we ontwikkelen, kijken we met welke partijen we het beste samenwerken om tot een optimale oplossing te komen. Dat begint bij onze vaste partners. Want daarvan weten we al dat hun producten goed aansluiten op die van ons. Een ander belangrijk voordeel is dat we elkaars werkwijze kennen en daarbij dus niet voor verrassingen komen te staan. Hebben onze vaste partners het benodigde product niet in huis? Dan gaan we verder in de markt op zoek naar de juiste partner. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat u als klant voorkeur heeft voor een bepaalde partij.

Géén marge in rekening

Met welke IIoT-partner we ook samenwerken en wat ze ook leveren, we gaan altijd voor transparantie. Dat betekent dat we geen marge op de prijs van een partner zetten. We nemen de kosten zonder opslag mee in onze offerte of u krijgt rechtstreeks een prijsopgave van de partner. Dat hangt ervan af wat u wilt. Zo heeft u dus wél een complete en goedwerkende IIoT-oplossing, maar bent u geen extra geld kwijt. Ook de facturatie gebeurt naar wens: via ons of direct door onze partners.

Gemba kartrekker en aanspreekpunt

Als hoofdaannemer van uw project trekken we uiteraard de kar. We stellen een projectmanagementteam samen waarin alle partijen zijn vertegenwoordigd. Samen duiken we in uw uitdaging en komen we vanuit onze verschillende disciplines tot de oplossing. Dat werkt niet alleen effectief, maar ook kostenefficiënt. U betaalt immers maar één keer kosten voor consultancy en projectmanagement. Tot slot, maken we vaste afspraken met u over de prestaties van uw IIoT-oplossing. Daarvoor heeft u maar één aanspreekpunt en dat is Gemba!

Meer weten?

Hoe maakt ons partnerecosysteem uw IIoT-project tot een succes, hoe complex het ook is?

Ontdek hoe Gemba en zijn partners ook de juiste IIoT-oplossing voor uw bedrijf realiseren. Zónder geheimen. Neem contact op met Johan Knook: +31 (0)6 – 50 52 68 23 of j.knook@gemba.nl.