Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

IBM Maximo 7.6.1.3 is uit: vier highlights!

Er is nu een nieuwe release van IBM Maximo beschikbaar, als opvolger van het medio 2020 uitgebrachte IBM Maximo 7.6.1.2. Dat betekent weer veel verbeteringen en uitbreidingen om uw asset management te stroomlijnen. In deze blog vier nieuwe mogelijkheden die een overstap naar IBM Maximo 7.6.1.3 meer dan het overwegen waard maken! Van datauitwisseling en authenticatie tot kosten- en voorraadinzicht.

1. Uitwisseling van grote hoeveelheden data zonder prestatieverlies

Stel, u plot elke dag gegevens over vele duizenden assets in uw werkgebied, compleet met allerlei bijlagen, van uw GIS naar IBM Maximo. Dat is een enorme belasting voor uw systemen en gaat ten koste van de prestaties. Met IBM Maximo 7.6.1.3 knipt u gegevensbatches netjes op, zodat ze in kleinere porties over de lijn gaan. Zo wisselt u op gecontroleerde wijze grote hoeveelheden data uit, terwijl u uw systemen ontziet.

2. Veilig data uitwisselen via open verbindingen met OAUTH-authenticatie

Wilt u data uitwisselen tussen IBM Maximo en systemen die gebruikmaken van open verbindingen zoals HTTP en SOAP? Dat kan nu op een veilige manier met OAUTH-authenticatie. IBM Maximo 7.6.1.3 genereert automatisch digitale tokens voor de authenticatie van gebruikers. Daar wordt uw security officer blij van!

3. Onderhoudskosten makkelijk inzichtelijk maken en doorberekenen

Voor het inzichtelijk maken van uw onderhoudskosten hoeft u geen rapporten meer te draaien in Birt om deze kosten te berekenen. Met IBM Maximo 7.6.1.3 hebt u met een druk op de knop direct de gewenste gegevens op uw scherm. Per kostendrager splitst u de kosten per periode eenvoudig op naar bijvoorbeeld arbeid, gereedschap of services. Veranderingen in de kosten, bijvoorbeeld doordat er werk aan een asset is uitgevoerd, worden automatisch verwerkt in de overzichten. Deze methodiek maakt het een stuk makkelijker om de onderhoudskosten voor uw activa door te berekenen.

4. Voorraden rechtstreeks beheren en administreren

Welke onderdelen of gereedschappen hebt u op voorraad? Vanuit IBM Maximo 7.6.1.3 stelt u tellijsten op, waarbij u bijvoorbeeld filtert op onderdeel, gereedschap of magazijnlocatie. De tellijsten zijn via IBM Maximo Mobile beschikbaar op de tablets of smartphones van uw magazijnmedewerkers. Zij voeren hun tellingen rechtstreeks in de app in, waarmee de gegevens ook IBM Maximo ingaan. Dat scheelt een hoop print- en invoerwerk! Overigens is het eveneens mogelijk om IBM Maximo Mobile los te gebruiken, voor het uitvoeren van ad-hoctellingen. Het is dus niet nodig om eerst tellijsten in IBM Maximo aan te maken.

Meer weten?

Meer weten over de voordelen van IBM Maximo 7.6.1.3 voor uw bedrijf? Neem direct contact op met Gerben ter Horst: +31 (0)6 – 14 57 21 19 of g.terhorst@gemba.nl.