Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

IBM Maximo Application Framework: snel moderne applicaties bouwen

IBM Maximo Application Framework: snel moderne applicaties bouwenSnel gebruiksvriendelijke IBM Maximo-applicaties ontwikkelen in een modern jasje: dat is de kracht van het IBM Maximo Application Framework (MAF). Met IBM MAF bouwt u toegankelijke IBM Maximo Mobile– en IBM Maximo Application Suite (MAS)-toepassingen – op gestandaardiseerde wijze. In deze eerste van een serie blogs over IBM MAF vijf highlights van dit vernieuwende framework voor applicatieontwikkeling.

1. Toekomstbestendige IBM Maximo-applicaties

IBM MAF is de vervanger van Application Designer en werd speciaal door IBM ontwikkeld voor IBM MAS en IBM Maximo Mobile. In de toekomst zal het de basis zijn voor alle IBM MAS- en IBM Maximo Mobile-applicaties. Ook bestaande toepassingen zullen worden aangepast. Het voordeel van één zo’n raamwerk voor uw desktop- en mobiele toepassingen is dat u niet langer kennis in huis hoeft te hebben van verschillende technieken. In IBM MAF zitten alle tools die nodig zijn om zowel uw IBM MAS- als uw IBM Maximo Mobile-applicaties te ontwikkelen én continu te verbeteren.

2. Nieuwe look & feel IBM Maximo-toepassingen

IBM MAF is gebaseerd op IBM’s bekroonde Carbon Design. Dit open source ontwerpsysteem werd door IBM ontwikkeld voor het realiseren van consistente producten en digitale ervaringen, door middel van een herkenbare, intuïtieve user interface. Het ontwerpsysteem omvat allerlei kant-en-klare en herbruikbare bouwblokken, van componenten, stijlen en richtlijnen tot code. Daarmee is het mogelijk snel software te ontwikkelen met een moderne en uniforme look & feel, die zich bovendien makkelijk laat bedienen. Dat geldt dus ook voor de IBM MAS- en IBM Maximo Mobile-applicaties die u met IBM MAF bouwt.

3. Ongekende configuratiemogelijkheden van uw IBM Maximo-omgeving

Met IBM MAF kunt u IBM Maximo op allerlei manieren inrichten. Denk bijvoorbeeld aan één gemeenschappelijk dashboard voor uw traditionele desktop- en uw mobiele applicaties. Of aan het naar wens verschuiven van kolommen: met de dynamische kolommen van IBM MAF bepalen gebruikers zelf of kolommen al dan niet zichtbaar zijn op het scherm en in welke volgorde ze staan. En hoe handig is het om voor data uit alle bronnen een drilldown te kunnen maken en niet alleen voor asset- en locatiedata?

4. Nieuwe visuele weergave van data in IBM Maximo

Lijngrafieken zijn ideaal om trends weer te geven, staafdiagrammen lenen zich daar minder voor. Met IBM MAF kunt u in IBM MAS- en IBM Maximo Mobile-applicaties nu ook lijngrafieken maken. Daar hebt u geen aparte BI-tools voor nodig. Ook de mogelijkheden voor visuele weergave van KPI’s zijn verbeterd. U kunt nu eigen kleuren voor uw KPI’s kiezen en met tekens zoals vinkjes en uitroeptekens in een kleur van uw keuze werken.

5. Meer flexibiliteit bij de bouw van uw IBM Maximo-applicaties

IBM MAF biedt u niet alleen meer vrijheid bij het ontwerpen van applicaties, u ziet bovendien precies wat u aan het doen bent. Want de XML-code en het ontwerp van uw applicatie staan naast elkaar op het scherm. Past u bijvoorbeeld een kleur of de grootte van een lettertype aan in de XML-code, dan ziet u direct hoe dit in het ontwerp uitpakt. Straks kan dat zelfs omgekeerd: dan worden veranderingen in uw grafisch ontwerp automatisch omgezet naar XML-code. Zo kunnen ook mensen zonder XML-kennis bepalen hoe uw IBM MAS- en IBM Maximo-toepassingen eruitzien.

In de volgende blog over IBM MAF zullen we een aantal onderdelen van het framework meer in detail bekijken.

Meer weten?

Meer informatie over het IBM Maximo Application Framework? Neem contact op met Wouter Schouten: +31 (0)6 – 52 68 37 43 of w.schouten@gemba.nl.