Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Nieuwe IBM Maximo Mobile app: mobiel asset management gemak

Nieuwe IBM Maximo Mobile app: mobiel asset management gemakKent u de nieuwe IBM Maximo Mobile app al? Met deze app voor mobiel asset management als verlengstuk van IBM Maximo doen uw medewerkers ‘in het veld’ hun werk nog sneller, makkelijker en efficiënter – van onderhouds- tot magazijnmedewerkers. Wat heeft IBM Maximo Mobile allemaal te bieden, behalve een frisse en up-to-date look?

Volg de blauwe knop

IBM Maximo Mobile leidt uw mobiele medewerkers op een hele eenvoudige manier door het werkproces. Meer dan ‘follow the blue button’ hoeven ze niet te doen. Om de volgende stap in het proces te zetten, bijvoorbeeld hun uren registreren of materiaalverbruik vastleggen, drukken ze simpelweg op de blauwe knop van de mobiel asset management app. Dat scheelt ze een hoop geklik en heen en weer gaan.

Offline inspectieformulieren invullen

De inspectieformulieren die u in IBM Maximo heeft aangemaakt, kunt u nu ook mobiel afhandelen via IBM Maximo Mobile. Dat is zelfs offline mogelijk. Dus als uw medewerkers op een locatie zonder internet zitten, kunnen ze de formulieren toch invullen. Zodra ze weer online zijn, worden de formulieren automatisch gesynchroniseerd met uw IBM Maximo asset management systeem. Ook alle andere gegevens over het uitgevoerde werk kunnen ze offline verwerken, om later door de app naar IBM Maximo te worden geüpload.

Mobiel asset management met slimme kennisbank

Lopen uw mobiele medewerkers tijdens het werk tegen een probleem aan? Dan biedt IBM Maximo Mobile raad. Met behulp van de artificial intelligence van het IBM Watson IoT-platform wordt er namelijk een slimme kennisbank opgebouwd rond de historie van uw assets. Zo kunnen uw medewerkers putten uit alle beschikbare kennis en ervaring. Heeft bijvoorbeeld een pomp of een ander onderdeel kuren en komen uw monteurs er niet uit? Ze stellen hun vraag gewoon via IBM Maximo Mobile en krijgen de relevante antwoorden op een presenteerblaadje op hun mobiele device.

Hulp op afstand

Met IBM Maximo Mobile is het mogelijk om collega’s op afstand om hulp te vragen, dit als eerste stap van augmented reality. Via foto’s en videogesprekken kunnen ze met elkaar meekijken en elkaar adviseren als dat nodig is. Deze beelden gaan uiteraard ook de slimme kennisbank in. Met de nieuwe app kunnen uw mobiele medewerkers eveneens gebruikmaken van de digital twin-functionaliteit van IBM Maximo. Dat wil zeggen, ze kunnen bijvoorbeeld de installatie, machine of spoorwegtunnel waar ze aan werken visueel opvragen en doorklikken op het plaatje om de oorzaak van een probleem te achterhalen.

Volop handigheden voor mobiel asset management

De nieuwe IBM-app biedt nog veel meer handige mogelijkheden ter ondersteuning van uw mobiel asset management. Denk aan informatie inspreken in plaats van typen, bijvoorbeeld om bevindingen vast te leggen in een logboek. De app maakt daarbij de vertaalslag van spraak naar tekst. Bovendien kunnen uw medewerkers met barcodes en QR-codes werken. Zo kan een magazijnmedewerker met IBM Maximo Mobile barcodes scannen bij de uitgifte van goederen, terwijl een monteur via een QR-code informatie over een asset kan opvragen. Diezelfde monteur kan trouwens via IBM Maximo Mobile ook zijn of haar coördinaten uitlezen en zo de locatie van een storing eenvoudig doorgeven.

Combineren met geografisch informatiesysteem

Niet nieuw, maar wel de moeite van het vermelden waard is dat de mobiel asset management app zich laat gebruiken in combinatie met uw geografische informatiesysteem. Zo stuurt u uw mensen via de app eenvoudig naar de juiste locatie. En als ze ergens een klus hebben geklaard, zien ze snel op de kaart of er binnen een bepaalde straal nog meer werk is dat ze kunnen oppakken. Met een werklijstje is dit veel minder makkelijk inzichtelijk.

Breed inzetbare app voor mobiel asset management

De uitgebreide functionaliteit van IBM Maximo Mobile maakt de app geschikt voor asset management toepassingen in allerlei sectoren, van industrie tot infrastructuur, offshore, waterschappen, logistiek en verder. Hoewel de mobiel asset management app werd ontwikkeld voor IBM Maximo Application Suite (MAS), kunt u deze ook inzetten als u nog met IBM Maximo 7.6.1 werkt.

Meer weten?

Meer weten over wat IBM Maximo Mobile of andere oplossingen voor mobiel asset management van Gemba voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Gerben ter Horst, +31 (0)6 14 57 21 19 of g.terhorst@gemba.nl.