Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Interview Sylvia Hoffmanns-van den Berg: “Ik zit helemaal op mijn plek bij Gemba”

Eind dit jaar werkt backoffice medewerker Sylvia Hoffmanns-van den Berg alweer tien jaar bij Gemba. Tijd die is omgevlogen. Haar werk is leuk en afwisselend en ze verveelt zich geen minuut. Weggaan? Ze denkt er niet aan. “Gemba voelt als familie voor mij.”

Wat houdt je werk bij Gemba in?

Sylvia Hoffmanns-van den Berg | Gemba“Ik doe heel verschillende dingen, dat maakt mijn baan zo interessant. M’n werk gaat van het inboeken van inkoopfacturen en het wagenparkbeheer tot bijvoorbeeld de urenbewaking. Met klanten heb ik weinig contact, alleen bij het debiteurenbeheer. Ik ben vooral achter de schermen bezig en dat drie dagen per week.”

Hoe ben je bij Gemba terechtgekomen?

“Via een advertentie in een streekkrant. Gemba zat in die tijd nog in Landsmeer en ik woonde in Amsterdam-Noord. Ze zochten iemand voor de backoffice voor twee dagen in de week: maandag en donderdag. Ik heb veel administratieve ervaring en het was precies wat ik op dat moment wilde. Mijn kinderen waren nog klein en het was lekker in de buurt. Toen ik bij Gemba binnenstapte, voelde het meteen goed.”

Waarom voelt Gemba zo goed?

“De sfeer is informeel, iedereen kan zichzelf zijn, en er wordt met je meegedacht en meegevoeld. Onze directeur Jack Lok zegt altijd ‘de medewerkers zijn Gemba’. Als er bijvoorbeeld thuis iets is, krijg je daar de tijd voor. Ouders en kinderen komen eerst, dat heb ik zelf pas geleden nog ervaren. En welk bedrijf neemt nu alle medewerkers mee op reis, zoals bij ons 25-jarig jubileum naar Sevilla? Dat hoor je toch niet vaak.”

Vertel eens wat meer over jezelf?

“Ik ben moeder van twee kinderen en woon samen met mijn man Stefan Hoffmanns in Zaandam. Dus ook weer dichtbij bij Gemba, dat tegenwoordig in Wormer zit. Stefan is een collega van Gemba, hij is consultant. We zien elkaar veel als we aan het werk zijn. Dat doen we deels vanuit huis, deels vanuit kantoor. Daarnaast zit Stefan twee dagen in de week bij een klant. Bij Gemba is het geen enkel probleem om thuis te werken, dat is fijn. Zeker omdat we in coronatijd een Amerikaanse bulldog hebben genomen en er sinds kort een Franse bulldogpup bij hebben.”

Wat doe je als je niet werkt?

“Ik ben heel creatief en houd ervan om dingen te bedenken en te maken. Zo heb ik net een Cricutmaker voor mijn verjaardag gehad. Dat is een snijmachine waar je van alles mee kunt. Verder lees ik graag en bak en decoreer ik taarten voor elke gelegenheid, heerlijk vind ik dat. Bij Gemba zit ik trouwens ook in de personeelsvereniging, samen met sales manager Johan Knook en technical engineer Larry van Elewoud. We organiseren van alles samen, superleuk. Zo zijn we net een lang weekend naar Winterberg geweest. Dat was weer een groot succes. Er gingen zo veel mensen mee, dat we een appartement moesten bijboeken.”

Hoe zie jij de toekomst bij Gemba?

“Ik ben niet zo’n carrièretijger en zit prima op mijn plek. Maar bij Gemba is er altijd ruimte voor groei als je dat wilt. We zijn momenteel met bijna vijftig mensen, er zijn best veel medewerkers bij gekomen in het afgelopen jaar en het verloop is laag. Zelf heb ik geen enkele reden om weg te gaan, ik heb het hier helemaal naar mijn zin.”