Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

De manifesting module voor offshore bedrijven van Gemba zorgt voor meer transparantie

De manifesting module van Gemba is speciaal ontwikkeld voor IBM Maximo, managementsoftware voor het in kaart brengen van bedrijfsprocessen. Deze nieuwe module is gericht op transparantie bij de complexe processen van offshore bedrijven.

Traceerbare goederenstromen

Gemba’s manifesting module maakt het mogelijk om op een inzichtelijke manier de goederenstromen van offshore bedrijven te volgen. Het biedt namelijk de mogelijkheid om voorraadartikelen te manifesteren naar offshore locaties.

Waar het voorheen alleen mogelijk was om voorraden tot aan het strand te beheren, wordt nu het volledige proces tot aan offshore locaties volledig transparant. Met deze manifesting module is het voor offshore bedrijven nu dus nog makkelijker om met traceerbare goederenstromen aan de wet te voldoen.

manifesting module

De manifesting module biedt onmisbare inzichten

In de manifesting module worden assets automatisch van hun onshore locatie naar hun offshore locatie verplaatst. Daarnaast maakt de module het mogelijk om containers te beheren en te vullen met voorraadartikelen, assets en rentals.

Met name op het gebied van rentals biedt Gemba’s manifesting module veel uitgebreide inzichten. Zaken die voor langere termijn worden gehuurd moeten immers te allen tijde getraceerd worden voor de rental fee. En omdat de douane altijd precies moet weten wat er over de grenzen komt, zijn deze inzichten van rentals onmisbaar.

Administratieve verplaatsing naar het manifest

Het manifesten vindt plaats door middel van onshore ontvangsten en de geplande materialen op werkorders. Mensen op de offshore locatie geven aan welke materialen ze nodig hebben voor een bepaalde klus, waarna er een werkorder naar inkoop gaat. Hiermee worden goederen administratief verplaatst naar een manifest.

Hiermee is de manifesting module op het gebied van offshore bedrijfsvoering een essentieel component van IBM Maximo geworden. Het levert niet alleen een duidelijk overzicht voor het management en belasting- en douane-instellingen, het biedt ook veel gemak. Dit is Enterprise Asset Management op zijn best.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de manifesting module of de asset management oplossingen die Gemba voor uw organisatie kan bieden? Neem dan contact op met:

Wouter Schouten
T: 06 52 68 37 43
w.schouten@gemba.nl