Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Met IBM Maximo naar de cloud–5 voordelen

Draait IBM Maximo nog bij u in huis? Net zoals de onderliggende database, die u direct vanuit uw asset management oplossing benadert? In de praktijk komen we dit geregeld tegen. De cloud biedt een beter alternatief, in veel opzichten. En wilt u de stap niet volledig zetten, dan gaat u gewoon voor een hybride oplossing. Vijf voordelen die pleiten voor het gebruik van IBM Maximo in de cloud.

1. Altijd de laatste patches van IBM Maximo

IBM Maximo is een product dat zich in hoog tempo doorontwikkelt. Bijna elke maand komt er wel een update van de software uit, zowel met security- en beheerpatches als functionele verbeteringen. Vooral met het oog op de veiligheid is het essentieel dat u bijblijft, maar het is natuurlijk ook jammer om geen gebruik te maken van nieuwe mogelijkheden. Werkt u met IBM Maximo in de cloud, dan hebt u altijd de allerlaatste versie. Dat gaat automatisch.

2. Geen investeringen, geen beheer, wel flexibiliteit

Hardware en serverlicenties kosten geld, veel geld. Die investeringen kunt u zich besparen als u met IBM Maximo de cloud ingaat. Daar komt nog eens bovenop dat u veel flexibeler bent. Hebt u meer computerkracht nodig, dan schaalt u die simpelweg bij. Of omgekeerd natuurlijk, dat kan ook. Met verwerkingscapacteit ‘on demand’ speelt u makkelijker in op ontwikkelingen rond uw asset management, terwijl uw totale ‘cost of ownership’ lager zijn. Ook doordat u zelf niet aan beheer hoeft te doen.

3. Nooit meer nadenken over back-ups

Hoe belangrijk het is om een back-up van uw server- en databaseomgeving te hebben, hoeven we u niet te vertellen. Dus hoe fijn is het als u daar niet over hoeft na te denken? Werkt u met IBM Maximo in de cloud, dan kunt u ook dit van uw lijstje met hoofdbrekens schrappen. Bovendien hoeft u uw database niet meer rechtstreeks te benaderen. Dat kan eenvoudig en veilig via een API. Op die manier loopt u geen risico dat er per ongeluk vitale gegevens uit uw database verdwijnen.

4. Altijd inzicht in de prestaties van IBM Maximo in de cloud

Hoe zit het met de beschikbaarheid van uw IBM Maximo-omgeving? Draait deze in de cloud, dan kunt u niet alleen rekenen op een gegarandeerde, optimale uptime. U bent er ook zeker van dat de prestaties continu in de gaten worden gehouden en krijgt inzichtelijke rapportages over de beschikbaarheid en eventuele incidenten.

5. Helemaal naar de cloud of hybride

Er zijn verschillende manieren om met IBM Maximo naar de cloud te gaan. U kunt bijvoorbeeld voor onze managed services kiezen en u volledig door Gemba laten ontzorgen. Met IBM Maximo 7.6.1. zit u in de Gemba Cloud, via onze vaste hostingpartner. Gebruikt u IBM Maximo Application Suite (MAS)? Dan kan Gemba u ontzorgen, maar ook ondersteunen via clouddiensten van Microsoft, Amazone of IBM zelf. Met een virtual private cloud-oplossing hebt u een eigen, afgescheiden omgeving. Een virtual private network (VPN)-verbinding biedt uw medewerkers veilig toegang tot deze omgeving. Via single sign on, zoals ze dat gewend zijn, en voor alle veiligheid met multifactor authenticatie als u dat wilt. Houdt u bepaalde data liever in huis, bijvoorbeeld extra privacygevoelige gegevens? Dat is mogelijk met een hybride oplossing. U kunt dan altijd nog in een later stadium helemaal naar de cloud gaan.

Meer weten?

Meer weten over de voordelen van IBM Maximo in de cloud? Neem contact op met Gerben ter Horst: +31 (0)6 – 14 57 21 19 of g.terhorst@gemba.nl.