Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Mobiel asset management: snel een app op maat

Mobiel asset management: snel een app op maatMet een maatwerk app voor mobiel asset management ondersteunt u medewerkers op locatie heel gericht bij hun werk. Maar wat hebben ze daar precies voor nodig? Met de nieuwe demo app van Gemba richten we snel een mobiele app in die is afgestemd op hun behoeften. Dat doen we samen met u, vanuit uw eigen IBM Maximo-omgeving!

Uw asset management processen als uitgangspunt

Mobiel asset management is op verschillende manieren mogelijk, elk met eigen voordelen. Een van de opties is dat Gemba een maatwerk app voor mobiel asset management voor uw bedrijf maakt. Zo’n custom made mobiele app is helemaal naar uw wensen en werkprocessen ingericht. U maakt maximaal gebruik van uw onderliggende asset management oplossing in IBM Maximo, terwijl u functionaliteit aanpast en toevoegt om uw specifieke workflows op mobiele devices te ondersteunen.

Geen veranderingen in IBM Maximo

Neem inspectiewerk in het kader van preventief onderhoud. Uw planner zet werkorders klaar in IBM Maximo, die uw monteurs doorkrijgen via hun mobiele app. Daarbij beschikken ze precies over de informatie die ze nodig hebben om hun taken uit te voeren. Ook als die gegevens in andere systemen zijn opgeslagen dan uw asset management platform. Dat kan bijvoorbeeld uw ERP- of CRM-systeem zijn of uw GIS. Via de mobiele app is het namelijk mogelijk om eenvoudig de link naar dit soort externe systemen te leggen, zonder dat er iets in uw IBM Maximo-omgeving zelf verandert.

Flexibiliteit in mobiel asset management

De flexibiliteit van een maatwerk app voor mobiel asset management is in alle opzichten groot. Wilt u een werkproces in bepaalde stappen verdelen? Moeten zowel de monteur als de interne opdrachtgever de werkorders ondertekenen? Of wilt u extra authenticatie van gebruikers voor nog meer veiligheid? Alles kan. Nog een voorbeeld is de mogelijkheid om offline met de app te werken, als uw medewerkers ‘in het veld’ geen bereik hebben. Ook kunt u bijvoorbeeld geluidsfragmenten toevoegen of informatie visualiseren. Zo maakten we voor een olie- en gasplatform een dashboard dat medewerkers in één oogopslag op hun mobiele device laat zien welke ruimtes onveilig zijn bij risicovol onderhoudswerk. Die ruimtes zijn rood gekleurd op een plattegrond.

App ontwikkeling vanuit IBM Maximo

Juist omdat er zo veel kan met een maatwerk app voor mobiel asset management, lijkt het misschien lastig om keuzes te maken. In welke asset management processen van uw organisatie kan de app waarde toevoegen? Op welke manier? En hoe werkt dat dan in de praktijk? Daarom zijn we nu bij Gemba een demo app voor mobiel asset management aan het ontwikkelen. Met deze demo app laten we u met eigen ogen zien wat er allemaal mogelijk is, op basis van de IBM Maximo-omgeving van uw organisatie.

Workflows mobiel asset management bepalen

De demo app bestaat uit een aantal standaard componenten van IBM Maximo. Vanuit de app legt u verbinding met uw eigen IBM Maximo-omgeving. U ziet dan hoe uw IBM Maximo-workflows in de demo app werken en bepaalt eenvoudig wat u anders zou willen. Niet dat component, maar dit wel? Geen cijfer, maar een plaatje? Of de inspecties net even anders georganiseerd? Op deze wijze zijn we in staat in relatief korte tijd een maatwerk app voor mobiel asset management voor u te maken, op basis van uw bestaande IBM Maximo-oplossing. De demo app is binnenkort beschikbaar. We verwachten deze dit voorjaar te lanceren. Wordt vervolgd dus!

Meer weten?

Meer weten over een maatwerk app voor mobiel asset management voor uw bedrijf? Neem contact op met Emile van Rijn, +31 (0)6 – 18 42 35 31 of e.vanrijn@gemba.nl.