Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

#neverquit

Opgeven is geen optie

Dagelijks zijn we bezig met ons werk en eigen leven. Maar het is ook goed om ook buiten je eigen bubble te kijken. Zorgen voor onze medewerkers en onze klanten zit in de genen van Gemba net zoals #neverquit. Net zoals ieder ander maken we ook wel eens fouten maar we geven nooit op voor onze medewerkers en klanten. De laatste maanden zien we om ons heen veel voorbeelden van mensen die misschien wel ongemerkt dezelfde slogan aanhangen.

Never quitIk heb het geluk gehad om altijd in omgevingen te mogen werken waar iedereen altijd zijn schouders eronder zette, en krijg daar altijd veel energie van. Dat zag ik deze maanden terug in natuurlijk de hele gezondheidszorg, maar ook bij voorbeeld bij onze vrijwilligers van Humanitas en alle andere organisaties die zich inzette om de effecten van COVID-19 soms een beetje dragelijker te maken.

Maar vooral in het voorjaar zijn de beelden en verhalen van de intensive care afdelingen van de ziekenhuizen me bijgebleven, wat een inzet is daar geleverd. Ik zie duidelijk dat ook andere groepen mensen vooral zich bezig hielden met positieve dingen, of het nu onze regering was die zo goed mogelijk beslissingen probeerde te nemen (ongeacht of ze nu wel goed of fout waren), of gewoon mensen die de buren hielpen als dat nodig was.

Ik ben ook blij dat vooral deze positieve dingen zich niet lieten overschaduwen door andere gebeurtenissen die soms het nieuws probeerden te domineren. Misschien moet de media wat meer proberen negatief nieuws in balans te brengen met al het positieve nieuws wat er ook is! Dus #neverquit, blijf geloven in samen.

Altijd als ik dit soort dingen zie gebeuren, moet ik denken aan die garage eigenaar uit Zaandam die besloot op eigen kracht naar Amerika te gaan om de wereldtop bij Dragracing te halen. In 2013 alles in de container (inclusief auto) en voor je droom gaan. Ik ben hem blijven volgen op deze reis en heb bewondering voor hem en zijn vrouw die vooral hun droom najagen niet voor geld maar vooral rijkdom in geluk en leven. Daarom heeft Gemba hun afgelopen weekend ondersteund om ook in Indianapolis tijdens de NHRA US Nationals ook weer een mooi resultaat neer te zetten.

#neverquit: een mooi motto om naar te leven samen met anderen.
Jack Lok, Gemba