Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Revolutie in assetbeheer door interactieve live 3D viewer

Samenwerking Gemba en Xuver biedt sensationele mogelijkheden van databeleving voor assetmarkt.

Gemba en Xuver, lanceren samen de integratie van een interactieve 3D Viewer binnen het platform van IBM Maximo. De door Xuver ontwikkelde 3D Viewer maakt het mogelijk om met één muisklik virtueel in het platform van Maximo door uw 3D data rond te lopen en de assets te beheren. Deze nieuwe vorm van beheer, maakt deze zelfontwikkelde technologie uniek voor de assetmarkt. Uw assets zijn ‘live’ virtueel te bekijken en te muteren vanaf uw eigen laptop, desktop of mobiele device. Gebruiksvriendelijk, interactief én zonder extra software.

Snelle conversie zonder extra software

Met deze viewer mogen we gerust spreken van een sensatie in assetmanagementland. Het unieke is dat u snel 3D CAD-bestanden converteert naar een webbrowserversie. De 3D viewer van Xuver werkt zonder tussenkomst van een plug-in of andere bestaande software, u hoeft dus niets te downloaden. Hiermee ontstaat een beleving die de reeds bestaande viewer software overtreft.

Ruimtelijk inzicht vanaf iedere plek in de wereld

Dankzij de innovatieve 3D viewer is het mogelijk om door een virtuele omgeving te lopen en via de webbrowser iedere mogelijke ruimte te ervaren. Dat kan gewoon vanaf uw werkplek of mobiel op iedere locatie. Door de virtuele omgevingen navigeren doet u simpelweg met de pijltjestoetsen op een toetsenbord. Middels de avatar view kunt u afstanden en hoogtes beter inschatten op het scherm. Kortom, het ruimtelijk inzicht voor onderhoud verbeterd en een fly through view geeft u een volledig overzicht van uw 3D object.

Two way link module

Interessant in de samenwerking tussen Gemba en Xuver is is de ‘two way link module’. Met deze mogelijkheid koppelt u uw data in Maximo aan een locatie binnen de virtuele omgeving en vice versa. De viewer is volledig geïntegreerd en ‘embed’ dus u blijft binnen het platform van IBM Maximo.

Virtuele live online werkbesprekingen

De 3D viewer van Xuver is multi user zo kunt u met meerdere gebruikers tegelijkertijd door een 3D-model lopen. U kunt bijvoorbeeld een onderhoudsmedewerker precies laten zien wat er moet gebeuren zonder daadwerkelijk naar de locatie af te reizen. Ook kunt u een werkbespreking houden met meerdere collega’s tegelijkertijd of leveranciers uitnodigen. Met een laserpen wijst u objecten aan in het virtuele model zodat voor iedereen duidelijk is over welk object u het heeft. Een groot voordeel van virtuele werkbesprekingen is dat deze tijd én kosten bespaart. Daar wordt iedere ondernemer blij van.

Toekomst

Gemba en Xuver staan natuurlijk niet stil. In de toekomst is het mogelijk om werkorders in het model te laten zien, Revit en IFC files super snel te converteren en zelfs sensor informatie in real time via Internet of Things te tonen.

Verdere informatie

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal gebruikers en hoeveelheid dataverkeer. Neem vrijblijvend contact op met Gemba voor vragen over 3D-inzicht in uw locaties voor verbeterd onderhoud en aanpassingen. Gemba implementeert de Xuver viewer voor u in IBM Maximo.

Heeft u vragen of wilt u een casus voorleggen? Neem dan contact met ons op. Bellen kan natuurlijk ook op 020-482 2929

 

Bezoek Gemba op  www.linkedin.com

Bezoek Xuver op www.xuver.nl, www.linkedin.com