Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Security patching: houd uw IBM Maximo-omgeving safe

Security Patching: houd uw IBM Maximo-omgeving safeHoe zorgt u voor een veilige toegang tot IBM Maximo? Zo is het belangrijk dat u regelmatig updates installeert van IBM WebSphere, de webserver van Maximo. Daarmee beschikt u meteen over de laatste security patches en minimaliseert u de kans dat hackers toegang krijgen tot uw systemen. Dat kan nu volledig automatisch, met een abonnement voor Security Patching.

Updaten webservers vaak vergeten

Security is een hot item. Vooral via het internet weten cybercriminelen toegang tot systemen te krijgen en datalekken halen regelmatig de voorpagina’s van de krant. De financiële en reputatieschade kunnen enorm zijn. Het op tijd installeren van software-updates is een van de manieren om ellende te voorkomen. Dit gebeurt in de praktijk meestal wel bij bijvoorbeeld bedrijfsapplicaties en internetbrowsers, maar de onderliggende webservers worden nogal eens vergeten.

Security patches voor WebSphere

Bij IBM Maximo zit WebSphere onder de motorkap. Daarmee biedt u uw gebruikers toegang tot de asset management software, tenzij u die natuurlijk op uw eigen systemen draait en dicht heeft staan. IBM brengt zeer geregeld updates van WebSphere met security patches uit. Maar hoe blijft u bij, zonder dat dit u veel tijd en moeite kost? Daarom heeft Gemba een nieuwe service: Security Patching voor IBM WebSphere.

Security patching op abonnementsbasis

Met deze nieuwe service voor Security Patching zorgen wij er op abonnementsbasis voor dat er regelmatig automatisch updates van IBM WebSphere op uw systemen worden geïnstalleerd, zonder dat u daar omkijken naar heeft. U kiest zelf hoe vaak dit gebeurt, bijvoorbeeld eens per maand, per kwartaal of per jaar. Daarbij informeren we u bijvoorbeeld ook als IBM een nieuwe versie van WebSphere uitbrengt of als er sprake is van een security issue. Zo kunt u ook tussentijds maatregelen nemen en veiligheidsrisico’s verder beperken.

Managed services: inclusief security patching

Een andere manier waarop we u bij Gemba kunnen ontzorgen op het gebied van security voor IBM Maximo is via onze managed services. Daarbij maakt u geen gebruik van eigen hard- of software, maar neemt u IBM Maximo af als dienst, op een betrouwbare infrastructuur. Wij doen het volledige beheer voor u, dus inclusief security. Zo weet u zeker dat uw asset management omgeving altijd up-to-date is, met de nieuwste patches.

Meer weten?

Meer weten over Gemba Security Patching voor IBM WebSphere? Neem contact op met Marten Bosma, +31 (0)6 – 15 94 38 07 of m.bosma@gemba.nl.