Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

De Werkvergunning Module voor BRZO bedrijven

Speciaal voor BRZO bedrijven ontwikkelde Gemba de Werkvergunning Module. Hiermee kunnen deze bedrijven binnen IBM Maximo hun werkvergunningen opstellen, aanvragen en opslaan, zodat zij makkelijker aan de eisen van de Nederlandse overheid voldoen.

Van een papieren formulier naar een digitaal proces

BRZO bedrijven werken met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen en staan daarom onder speciaal toezicht van de Nederlandse overheid. Dit houdt in dat BRZO bedrijven verplicht zijn om eerst een werkvergunning op te stellen en goed te laten keuren door het management voordat zij onderhoud verrichten of storingen oplossen.
Doorgaans worden dergelijke werkvergunningen met een papieren formulier opgesteld, maar nu Gemba de Werkvergunning Module heeft ontwikkeld, kan dit voortaan binnen IBM Maximo worden afgehandeld.

De Werkvergunning Module als onderdeel van Maximo

Maximo beslaat al het onderhoud binnen een bedrijf, zowel voor preventief als correctief werk worden er automatisch orders aangemaakt. Omdat de Werkvergunning Module van Gemba aan Maximo’s standaard functie voor werkorders gekoppeld is, worden er samen met de werkorders ook vergunningen gecreëerd.

Daarnaast is de module een onderdeel van Maximo’s service aanvraag applicatie en de werkorder traceer applicatie, het fungeert als een extra schil. Werkvergunningen kunnen hierdoor eenvoudig terug gevonden worden door bij de werkhistorie van de asset naar de bijbehorende werkorder te zoeken.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Werkvergunning Module of de andere oplossingen die Gemba voor uw organisatie kan bieden? Neem dan contact op met:
Marten Bosma
M: m.bosma@gemba.nl