Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Kennissessie Maximo en Internet of Things

Wilt u meer weten over Maximo en IoT, kom dan 18 mei!

Gemba evenementen

Gemba houdt 2x per jaar een evenement rondom IBM Maximo en IBM Control Desk. Het doel hiervan is om onze klanten actief te informeren over ontwikkelingen op dit gebied. Laat uw relaties gerust weten als u denkt dat deze sessies voor hun ook interessant kunnen zijn en stuur de link door.

MQTT en node-red

Bluemix en Watson

Maximo Integration Framework

IoT netwerken(LORA)

Message Insight

IoT box op basis van de ESP8266 chip

Lees voor meer informatie hieronder

Te gast bij RDM Makerspace!

Deelnemen aan Workshop IoT

Rondleiding in RDM werkplaats

Locatie

Onder het motto Research, Design & Manufacturing werken onderwijs en bedrijven hier samen aan duurzame en innovatieve oplossingen op het gebied van bouwen, mobiliteit en energie

Internet of Things (IoT) is één van de meest spraakmakende opkomende technologieën op dit moment. In essentie is IoT niets anders dan slimme apparaten die data sturen via het internet naar … [software, die de data interpreteert en omzet in informatie of acties]. Volgens IDC zijn er tegen 2020 meer dan 29 miljard smart devices. Het is vrijwel zeker dat ook u ermee te maken zult krijgen.
Op 18 mei organiseert Gemba “Maximo & IoT”. Tijdens deze hands-on bijeenkomst laten wij u kennismaken met diverse mogelijkheden op het gebied van IoT voor uw IBM Maximo of IBM Control Desk omgeving.

09:00 - Ontvangst met koffie

10:45 - Koffiepauze

11:00 - Tweede Sessie

12:30 - Lunch

09:30 - Eerste Sessie

13:00 - IoT Workshop en Rondleiding

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via onze website of door een e-mail te sturen naar info@gemba.nl. Geef aan met hoeveel personen u komt en of u mee luncht. De locatie wordt op een later moment bekend gemaakt.

Wij zien u graag op 18 mei om samen met ons een diepe duik in Maximo & IoT te nemen.

Wij gaan in op de functies en mogelijkheden van de hierboven genoemde oplossingen. Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om met ons Knowledge Center Panel uw vragen of problemen te bespreken. Neem uw eigen vragen en ideeën op dit gebied mee!
Aansluitend op deze sessie organiseren wij een lunch waarvoor u van harte bent uitgenodigd. Na de lunch is er nog de mogelijkheid om met één van onze consultants verder te praten over de mogelijkheden of om de diverse producten zelf uit te proberen.

De agenda van de dag zal er in hoofdlijnen als volgt uit zien:

Gemba en IoT

IBM, als één van de grootste software huizen van de wereld, is zich zeer bewust van deze opkomende technologie. Inmiddels zijn er zeel veer hard- en software mogelijkheden om IoT ook in uw bedrijf te implementeren. Als business partner van IBM is Gemba zeer actief bezig met deze ontwikkeling en wil haar klanten graag laten zien wat er allemaal mogelijk is op dit gebied. Wist u dat u met IBM Maximo juist heel veel op het gebied van IoT kunt doen? Het platform is daar uitermate geschikt voor.

"The Internet of Things has the potential to fundamentally shift the way we interact with our surroundings. The ability to monitor and manage objects in the physical world electronically makes it possible to bring data-driven decision making to new realms of human activity—to optimize the performance of systems and processes, save time for people and businesses, and improve quality of life."

McKinsey & Company

Deelnemen aan een workshop IoT

Naast de rondleiding zal RDM Makerspace een workshop IoT geven: internet of things. Door in de fysieke wereld iets te meten, deze informatie via een bepaalde connectie naar het internet te brengen en er daar iets slims mee te doen bent u uiteindelijk effectiever, flexibeler of gaat u efficiënter om met uw resources. Tijdens de workshop gaat u zelf een IoT-oplossing bouwen waarbij u gebruik maakt van simpele bouwblokken. Op die manier ervaart u het concept van IoT waarna u wordt uitgedaagd om met elkaar na te gaan denken hoe dit concept binnen uw bedrijf of industrie toegepast kan worden.

Interessante locatie en rondleiding!

RDM Makerspace is gevestigd op de RDM, de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij. Samen met o.a. de Hogeschool Rotterdam en Albeda College zitten RDM Makerspace en nog tientallen andere bedrijven in het Innovation Dock. Daar staan de CNC-frezen, lasersnijders en robotarmen van de makerspace waar u een rondleiding langs krijgt. Daarnaast krijgt u te zien wat er met de verschillende machines gemaakt kan worden. Dit alles wordt in de context van de vierde industriële revolutie gezet waarbij de link met smart industry snel gelegd wordt en concreet wordt gemaakt.

Maximo en IOT

Stelt u zich eens een scenario voor, waarbij in een productiefabriek activa aanwezig zijn met allerlei sensoren die de prestatie, conditie en andere parameters hiervan meet en via het netwerk doorstuurt – Smart Activa. Deze paramaters worden opgepikt door Maximo als meters met meterstanden, de conditie wordt gemonsterd, of als melding in de SR applicatie. Als er afwijkingen optreden, kan direct correctieve acties geïnitieerd worden. Hiermee wordt de downtime significant gereduceerd en wordt de betrouwbaarheid enorm vergroot. Dit is al een voorbeeld van Maximo en IoT.

Enkele voorbeelden van producten/technologieën die we de revue laten passeren:

We zijn dit jaar te gast bij de RDM Makerspace in Rotterdam!

RDM Makerspace is een sportschool concept voor makers. Opgericht in 2013 is RDM Makerspace inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige makerspace waar leden op basis van een abonnement toegang krijgen tot machines om dingen te maken: machines voor hout- en metaalbewerking en vooral ook machines voor ‘digital manufacturing’. De gebruikers van de makerspace variëren van studenten van middelbare scholen tot engineers van IHC, Fokker en Damen die bij RDM Makerspace werken aan prototypes. Daarnaast lopen veel ZZP’ers, hobbyisten en studenten rond. Dit combineert tot een interessante community van makers