Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Eenvoudig over op IBM MAS

Eenvoudig over op IBM MASZiet u op tegen de overstap naar IBM Maximo Application Suite (IBM MAS)? Niet nodig, want het is een IBM Maximo-upgrade zoals elke andere. Daarbij gaat u er qua functionaliteit en gebruiksgemak op vooruit. Gebruikt u het IBM Maximo-licentiemodel met APP-punten? Dan bent u al voorgesorteerd. Natuurlijk zijn er keuzes te maken, maar daar helpen we u bij. De tijd begint te dringen, want IBM stopt per 30 september 2025 met de ondersteuning van IBM Maximo 7.6. Hoe maken we de upgrade naar IBM MAS makkelijk voor u?

Eén licentie, alle functionaliteit

Met IBM MAS haalt u veel extra mogelijkheden in huis: IBM Maximo is onderdeel geworden van een uitgebreide softwaresuite en met het nieuwe IBM- licentiemodel kunt u de volledige functionaliteit gebruiken met één licentie. Zo komen mobiele toepassingen voor het met een tablet of mobiele telefoon verwerken van onder meer inspectiegegevens, werkorders of voorraadmutaties binnen uw bereik. En bijvoorbeeld ook de inzet van AI-gestuurde functionaliteit voor visual inspection biedt interessante perspectieven. Voeg daar de intuïtief te gebruiken user interface aan toe en u hebt al veel goede redenen voor de upgrade, nog los van het stopzetten van de support van IBM Maximo 7.6 door IBM.

Stap voor stap over op IBM MAS

Werkt u nog met IBM Maximo 7.6, maar bent u wel al over op het nieuwe licentiesysteem? Dan bent u al voorgesorteerd om de volgende stappen richting IBM MAS te zetten. Dat is minder ingewikkeld dan u misschien denkt. Want een upgrade is een upgrade en dat geldt ook voor uw overgang naar IBM MAS. Vanuit Gemba nemen we u bij de hand en leiden we u stap voor stap door het proces. Dat begint met een kick-off met alle IBM Maximo-key users in uw organisatie, om de doelstellingen van de upgrade scherp te krijgen. Van welke nieuwe IBM MAS-mogelijkheden willen ze bijvoorbeeld graag gebruikmaken? Later in het proces gaan we meer in detail op deze functionaliteit in, tijdens workshops met de key users.

Flexibel en veilig OpenShift-platform

Voorafgaand aan de technische installatie en de software-upgrade zijn er uiteraard keuzes te maken. Zo draait IBM MAS op het flexibele en veilige RedHat OpenShift-platform. Het eenvoudigst is uw IBM MAS-omgeving op een OpenShift-platform in de cloud te laten hosten. Ook dat kunt u via Gemba regelen, in een volgende blog vertellen we daar meer over. Blijft u bij een on-premise oplossing, dan bespreken we samen wat dit betekent voor uw hardware en helpen we u daar de juiste keuzes voor te maken.

In ongeveer twee maanden over

De doorlooptijd van een rechttoe-rechtaanupgrade naar IBM MAS is ongeveer twee maanden. In die periode blijft uw bestaande IBM Maximo-omgeving gewoon in gebruik. Alleen op het moment van de ‘go live’ is de applicatie enkele uren niet beschikbaar. Natuurlijk kan het zijn dat u specifieke wensen hebt voor uw IBM MAS-implementatie, die technisch wat meer vragen. Dan kan het traject langer duren. We spreken uw wensen altijd eerst goed door, zodat u precies weet waar u aan toe bent. En het spreekt voor zich dat we u op de hoogte houden van de voortgang.

Ondersteuning van gebruikers

Uw medewerkers kunnen snel uit de voeten met IBM MAS, dankzij de prettige look & feel van de user interface. Bovendien zijn de basisprincipes hetzelfde gebleven als in IBM Maximo 7.6. Daardoor hebben de meeste gebruikers voldoende aan enkele tips om met IBM MAS aan de slag te gaan. Hebben ze meer hulp nodig? Wij ondersteunen uw medewerkers waar en hoe dat nodig is, bijvoorbeeld met inloopsessies waarin we nadere uitleg geven.

Op tijd beginnen

Bij Gemba hebben we ervaring met de implementatie van IBM MAS en helpen we u op allerlei manieren om de upgrade tot een succes te maken. Als we u vast een advies mogen geven: schuif de zaak niet vooruit en begin er op tijd aan. Dit ook met het oog op de beschikbaarheid van onze consultants. Zo weet u zeker dat u snel van de voordelen van IBM MAS kunt profiteren en voor 30 september 2025 over bent.

Meer weten?

Meer weten over de upgrade naar IBM MAS en hoe Gemba u hierbij helpt? Neem contact op met Marten Bosma via m.bosma@gemba.nl of +31 (0)6 15 94 38 07.