Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Met IBM MAS naar Red Hat OpenShift: Hoe dan?

Met IBM MAS naar Red Hat OpenShift: hoe dan?In het najaar van 2025 stopt IBM met de ondersteuning van IBM Maximo 7.6. De transitie naar IBM Maximo Application Suite (IBM MAS) en het Red Hat OpenShift-platform komt dus steeds dichterbij. Hoe zorgt u dat uw hardware aan de veel hogere eisen van OpenShift voldoet? De simpelste oplossing is IBM MAS in de Gemba Cloud te laten draaien.

We schreven het al in een eerdere blog: de upgrade naar IBM MAS is op zich niet ingewikkeld. Wel is uw hardware een aandachtspunt. Want IBM MAS werkt op het Red Hat OpenShift-containerplatform en dat stelt aanzienlijk hogere hardware-eisen: u hebt een veelvoud aan rekenkracht, geheugen en opslagcapaciteit nodig. Daar komt nog bij dat het beheer van uw OpenShift-platform aanvullende kennis vraagt.

Beheer van uw database en databaseserver(s)

De hogere hardware-eisen van OpenShift klinken als een uitdaging, maar hoeven dat niet te zijn. Ze bieden namelijk ook kansen op het gebied van beheer. Zodra uw IBM MAS-omgeving in de cloud staat, wordt u ontzorgd op dit vlak. Direct toegang tot de database is niet meer nodig, omdat al uw asset management data rechtstreeks toegankelijk is via IBM MAS, op een makkelijke, veilige en gecontroleerde manier. Niemand hoeft dus meer ‘onder de motorkap’ om bij uw data te komen. Dit scheelt u licentiekosten en werk, van databasebeheer tot het patchen van middleware. Plus dat u hierover geen kennis meer nodig hebt.

IBM MAS als managed services

Blijft natuurlijk nog het punt van de hardware voor OpenShift en IBM MAS. Dit laat zich eveneens makkelijk oplossen door een overstap naar de cloud te maken, deels of volledig. Wilt u bijvoorbeeld een aantal van uw IBM MAS-applicaties on premise hebben of in een public cloud zoals van Amazon of Microsoft? Of kiest u er toch voor om bepaalde data in huis te houden, op een eigen server die veilig met IBM MAS in de cloud is verbonden? Dat kan allemaal. De minste zorgen hebt u echter door voor managed services te gaan. U neemt IBM MAS dan af als dienst, geboden vanuit een private cloud. In ons geval is dat de Gemba Cloud.

Zorgeloos IBM MAS gebruiken in de Gemba Cloud

Met managed services vanuit de Gemba Cloud hebt u nergens meer omkijken naar. Zo hoeft u bij de overstap naar IBM MAS en OpenShift niet te investeren in hardware of Linux-expertise. Daarbij bent u flexibel in het op- en afschalen van capaciteit en is de veiligheid van uw IT-omgeving geborgd. Het beheer van uw IBM MAS-omgeving ligt volledig bij ons en u weet precies waar u aan toe bent qua prestaties, beschikbaarheid en support. Over al dit soort zaken leggen we samen met u duidelijke afspraken vast in SLA’s, afgestemd op de specifieke behoeften van uw organisatie. Tot slot ook niet onbelangrijk: kiest u voor de Gemba Cloud, dan hebt u één Nederlandstalig aanspreekpunt voor uw IBM MAS managed services.

Meer weten?

Meer weten over hoe de Gemba Cloud het u makkelijk maakt om over te stappen naar IBM MAS en Red Hat OpenShift? Neem contact op met Gerben ter Horst: +31 (0)6 – 14 57 21 19 of g.terhorst@gemba.nl.