Lees onze meest recente case: Licentie audit bij DP World

Nieuw in IBM Maximo Application Suite 8.10: vijf handige uitbreidingen

Wat heeft IBM Maximo Application Suite 8.10 u allemaal te bieden? In deze blog vijf handige uitbreidingen van deze nieuwste versie van IBM MAS – van geïntegreerde rapportagemogelijkheden en mobiel gebruik tot een operationeel dashboard met dezelfde look & feel op elk apparaat.

1. Integratie met IBM Cognos-rapportage voor heel IBM MAS

Met IBM Cognos analyseert u allerlei data over uw assets en onderhoudswerkzaamheden en maakt u visuele rapporten die u in een oogopslag inzicht geven in uw onderhoudsmanagement. Daar schreven we al over in een blog over visuele rapportage met IBM Maximo. IBM MAS 8.10 biedt nu volledige integratie met deze krachtige BI-tool: u kunt niet alleen vanuit IBM MAS Manage, maar voortaan vanuit alle onderdelen van IBM MAS rechtstreeks gebruikmaken van IBM Cognos voor analyse en rapportage.

2. Integratie met IBM Envizi voor duurzaamheidsrapportage (CSRD)

Binnen afzienbare tijd moeten veel Nederlandse organisaties over hun duurzaamheid rapporteren. Daarvoor heeft de Europese Unie de Corporate Sustainability Directive (CSRD) opgesteld. In een eerdere blog deden we uit de doeken hoe het mogelijk is om data uit IBM Maximo te halen voor het maken van de verplichte duurzaamheidsrapportage. Hierbij is onder meer IBM Envizi een belangrijk hulpmiddel. Dit is een oplossing speciaal voor het rapporteren van data rond milieu, mens en governance. Vanuit IBM MAS speelt u dergelijke gegevens direct door naar IBM Envizi via de IBM MAS Connector. Met IBM MAS 8.10 is deze API nu beschikbaar.

3. Visuele inspecties doen vanuit IBM MAS Mobile

Mobiel visuele inspecties uitvoeren was natuurlijk al mogelijk. Maar met IBM MAS 8.10 kunt u dit nu binnen één geïntegreerde inspectieworkflow doen. In plaats van via een aparte app, kunnen uw onderhoudsmensen in de buitendienst direct vanuit IBM MAS Mobile visuele inspecties doen. Alle inspectiegegevens zitten overzichtelijk bij elkaar, voor een nog makkelijkere opvolging.

4. Ontvangstregistratie met IBM MAS Mobile

Als er een zending onderdelen binnenkomt, is het wel zo makkelijk als uw magazijnmedewerkers de ontvangst mobiel kunnen vastleggen. Ook dat is binnen de mogelijkheden gekomen met IBM MAS 8.10. Het is niet meer nodig om eerst naar een vaste terminal te lopen, met IBM MAS Mobile kan de registratie gewoon op een tablet of ander mobile device gebeuren.

5. Operationeel dashboard: toegankelijk en inzichtelijk

IBM MAS 8.10 heeft een handig operationeel dashboard, een soort landingspagina van waaruit u allerlei dingen kunt doen. Dat gaat van het bekijken van KPI’s tot het maken van werkorders. Dit dashboard heeft dezelfde IBM MAS look & feel, of u deze nu op een tablet of een desktopcomputer bekijkt. Bovendien zit u niet meer vast aan een standaardinrichting. U kunt bijvoorbeeld zelf de kolomindeling en de sortering van uw werkorders bepalen. Zo hebt u inzicht in uw onderhoudsdata zoals u dat wilt.

Een paar voorbeelden:

Meer weten?

Meer weten over de nieuwe mogelijkheden van IBM MAS 8.10? Neem contact op via +31 (0)20 482 2929 of sales@gemba.nl.